La Liga - Az aranylabdás francia csatár szerint Benzema a generációja legjobb támadója
Az aranylabdás francia csatár szerint Benzema a generációja legjobb támadója
Fotó: Europress/AFP

Az aranylabdás francia csatár szerint Benzema a generációja legjobb támadója

Takács MártonTakács Márton
2020/12/30 12:21
1991 aranylabdása, Jean-Pierre Papin honfitársát, Karim Benzemát tartja a francia támadó korosztályában a legjobb csatárnak. 

Benzema enyhén szólva sikeresnek mondhatja az elmúlt 11 évét, a legmagasabb szinten futballozik azóta, hogy még 2009-ben 35 millió euróért (32 millió font / 43 millió dollár) a Lyontól a Real Madridhoz szerződött. A francia a madridiak mezében lejátszott 531 meccsén 261 alkalommal talált be a hálóba, 18 trófeát nyert, köztük három La Liga-címet és négy Bajnokok Ligája-trófeát.

A 33 éves támadó 12 gólt szerzett eddig ebben az idényben a Real Madrid színeiben a bajnokságban és a Bajnokok Ligájában. Legutóbb december 23-án a Granada ellen volt eredményes, amikor Zinedine Zidane csapata 2-0-ra nyert a La Ligában. Ezzel a sikerrel a Real az Atlético Madriddal holtversenyben a tabella élén várja a naptári év utolsó fordulóját úgy, hogy a városi rivális két mérkőzéssel kevesebbet játszott. 

A Real Madrid német világbajnoka szerint továbbra is Zidane a legalkalmasabb ember a csapat vezetésére | Eurosport

Nem a két gigász idénye eddig a 2020/2021-es szezon Spanyolországban, hiszen a Barcelona sokat megénekelt elhúzódó válsága mellett, a maga szintjén, a Real Madrid sincs jó passzban mostanság. A blancók már beszedtek két vereséget a bajnokságban, az egyiket ráadásul hazai pályán, valamint a Bajnokok Ligájában is csak a harmadik forduló hozta meg az első győzelmüket.

A Marseille, a Milan és a Bayern München egykori csillaga, Jean-Pierre Papin szerint Benzema kortalan a modern korban a tizenhatoson belül mutatott képessége szempontjából, és óriási benyomást tett rá, hogy a 33 éves támadó hogyan tudta megőrizni kiváló formáját a Santiago Bernabéuban az elmúlt tizenegy évadban.

"Karim Benzema messze nemzedékének legjobbja, komplett csatár. Tetszik, ahogy befejezi a helyzeteit, a mód, ahogy részt vesz csapata akcióiban, azok kialakításában. Nem csak azért van a klubjában, hogy gólokat szerezzen, hanem azért is, hogy színesebbé tegye a Real Madrid támadójátékát. A Realnál töltött hosszú időszaka hihetetlen. Egy ilyen egyesületnél, ahol nem könnyű megmaradni, amióta megérkezett, nagyszerű játékosokkal versenyzett." - nyilatkozta Papin

JPP a '80-as évek második felének és a '90-es esztendők első felének egyik legnagyobb csatárklasszisa volt. Az OM-mel zsinórban négyszer nyerte meg a bajnokságot, a BEK-et csak azért nem 1993-ban, mert akkor már a döntőbeli vesztes félnél, a Milannál játszott. A BL-ben éppen az olaszokkal ért fel a csúcsra egy szezonnal később. A Bayernnel pedig 1996-ban UEFA-kupát nyert, éppen azzal a Bordeaux-val szemben, ahol Benzema jelenlegi edzője, Zidane játszott. Sorozatban ötször (!) lett a francia bajnokság gólkirálya, 1991-ben megkapta az Aranylabdát, a FIFA-nál pedig a második lett az Év labdarúgója-választáson.

Bajban a Real Madrid: vajon van még innen visszaút Zidane-nak? | Eurosport

A tavaszi lezárást követően bombaformában tért vissza a Real Madrid, közel tökéletes mérleggel hozta le a bajnokság még hátralévő részét, és le is taszította a Barcelonát a trónról. Ennek fényében meglepetés, mennyire nem találja a helyét a madridi csapat az aktuális idényben, és nem csak otthon, de a csapat fő vadászterületének számító BL-ben is botladozik.

Papin szerint Benzema most más játékos, mint az, aki Cristiano Ronaldo mellett játszott, aki távozott Madridból, hogy 2018-ban egy nagy üzlet keretében csatlakozzon a Juventushoz.

"Stílusát úgy fejlesztette, hogy Cristiano Ronaldo szolgálatába állította magát. Lehet, hogy egyszerűnek tűnik, de az érdemei közé tartozik, hogy visszafogja gólszerzői ambícióit, hogy harmóniát teremtsen egy ilyen csillaggal." - zárta véleményét a Bajnokok Ligája-győztes Papin

Benzema ismét szerepet kaphat Zidane kezdőcsapatában, amikor a Real szerda este idegenben, az Elche-nél folytatja zárja a bajnokság 2020-as esztendejét. 

via goal.com

Hozzászólások