La Liga - Neymar állítólag marad Párizsban, de mi lesz így Messivel?
Neymar állítólag marad Párizsban, de mi lesz így Messivel?
Fotó: Europress/AFP

Neymar állítólag marad Párizsban, de mi lesz így Messivel?

Farkasvölgyi GáborFarkasvölgyi Gábor
2020/05/20 12:10

A koronavírus-járvány miatt március közepe óta megállt a sportélet a francia labdarúgó-bajnokságot például egy tollvonással szüntették be. A pandémia ellenére az átigazolási piaccal kapcsolatos hírek viszont szinte megállás nélkül érkeznek, élükön többek között a Neymarral kapcsolatos pletykákkal. Konkrétumokat persze nem lehetett hallani, ennek ellenére a brazil klasszist már szinte mindenki a Barcelona kötelékében látta. A legfrissebb hírek szerint a nagy visszatérésből azonban nem lesz semmi, Neymar marad Párizsban, legalábbis egykori ügynöke ezt állítja. Igen ám, de mi lesz így Messivel, aki korábban állítólag ultimátumot adott klubjának, hogy szerezzék meg a brazilt, máskülönben nem hosszabbít szerződést.

Neymar 2017 nyarán távozott Barcelonából, átigazolási rekordot jelentő 222 millió euróért a PSG-hez. Kis túlzással azóta téma a visszatérése, a hírek szerint soha sem érezte igazán jól magát Párizsban. A brazil klasszis távozását többen azzal magyarázták, hogy a sok dudás nem fért meg egy csárdában, Neymar egyedüli sztár akart lenni. Ezt a lehetőséget megkapta a francia fővárosban, jóllehet a hőn áhított cél, a Bajnokok Ligája győzelem eleddig nem jött össze neki. Hallani lehetett olyan híreket, hogy visszatérne a Barcelonához és ezt erősítendő pár hónapja maga Messi is úgy nyilatkozott, hogy szeretné, ha korábbi csapattársa ismét a katalán csapatot erősítené. Sőt, sokak szerint inkább volt az ultimátum, sem mint kérés, tanács vagy nyilatkozat. Ultimátumról előszőr az El Confidencial írt, méghozzá azt állítva, hogy Messi a nyáron csak úgy hajlandó szerződést hosszabbítani, ha a Barcelona vezetői garantálják, hogy visszahozzák Neymart. 

Hogy ebből lesz-e valami, azt nem tudni, mindenesetre Neymar korábbi ügynöke úgy tudja, hogy egykori pártfogoltja marad Párizsban. Persze ettől még nem kell, hogy a szívükhöz kapjanak a katalán drukkerek, kedvencük valószínűleg nem ettől tette függővé újbóli hosszabbítását, jóllehet a hírek szerint nem a fent említett volt az egyetlen ultimátuma a klub felé. 

Ami Neymart illeti, Wagner Ribeiro szerint Neymar valóban szeretne visszatérni Barcelonába, ám a koronavírus-járvány gazdasági hatásai szinte biztos, hogy ellehetetlenítik az üzlet létrejöttét. 

"Úgy gondolom, hogy a piaci lehetőségek drasztikus változásai miatt Neymar maradni fog, nem igazol el Párizsból. Ahogy a világ, úgy a futball is megváltozik gazdasági szempontból." - beszélt a Fox Sports-nak Ribeiro. 

A műsorban Riberót megkérdezték a Real Madridról is. Mint ismeretes Florentino Pérez nagy rajongója a brazil sztárnak, az egykori ügynök pedig elárulta, hogy voltak megkeresések madridi részről is. 

"Valóban voltak megkeresések, konkrét találkozók is. Többször voltunk Madridban Neymarral, Florentino Pérez meg akarta szerezni. Tavaly májusban is ott jártunk, az irodájában tárgyaltunk. Azt mondta, hogy az álma válna valóra, ha le tudná igazolni Neymart."

Florentino Péreznek azonban még várnia kell, ahogy ezek szerint Messinek és a Barcelonának is. A járvány ugyanis minden bizonnyal hatással lesz az átigazolási piacra, gyaníthatóan jóideig nem fizetnek majd játékosért 100-200 milliókat. Ahogy az is biztosra vehető, hogy a közeljövő a fizetések terén is változásokat hoz, a klubok kénytelenek lesznek drasztikusan csökkenteni a játékosok járandóságait, mert a jelenlegi helyzet egyszerűen fenntarthatatlan. Mindezekből kiindulva Neymar számára még mindig a PSG a legjobb hely hiszen ott továbbra is ő a legnagyobb sztár nem mellesleg a tulajdonosi kör anyagi helyzete is sziklaszilárdnak tűnik. Kívánhat ennél többet manapság valaki? 
Hozzászólások