La Liga - Mr. inCRedible
Mr. inCRedible
Foto: MARCA.com

Mr. inCRedible

Jaeger ÁkosJaeger Ákos
2014/09/26 13:18

Hihetetlen héten van túl Cristiano Ronaldo és a Real Madrid. Mostanság nem lehet őket megállítani. A portugál csatár megint csak igazolta nagyságát a Real Madrid varázslatos hetén. Nyolc gólt vállalt a Blancók tizennyolcából, mindezt három meccs alatt (Basel, Deportivo és Elche).

A portugál ezzel már 265 találatnál jár 254 tétmérkőzésen, ő az egyetlen olyan játékos, aki 200 fölötti mérkőzésszámnál is jobb, mint 1 gól per meccsenkénti átlaggal rendelkezik (1,04). A Ronaldo előtti érában, Puskás volt a Real legjobb gólvágója ebben a statisztikai mutatóban, köszönhetően a 262 meccsen 242 szerzett góljának.

Ronaldo nem titkolt célja, hogy a klub legeredményesebb játékosa akar lenni. A 265 góljával mindössze 58 találatra van a Real Madrid legendájától, Raultól.

A korábbi Real kapitány a 323 gólját 741 meccs alatt érte el, ami még jobban mutatja a portugál brutális hatékonyságát.

Ha Ronaldonak sikerül fenntartania az 1,04-es átlagát akkor 55 meccsen belül utoléri Rault. Mindez azt jelentené, hogy akár már a következő szezonban a Real Madrid történetének legeredményesebb játékosa lehetne. Ehhez persze az is kell, hogy elkerüljék a sérülések. Amennyiben hozza a gólátlagát, akkor a 324 találatot 310 meccs alatt hozná össze, ez 431-el kevesebb, mint amennyi Raulnak kellett.

A 2013-as Bernabeu Kupát követően, ami egyébként Raul búcsúmeccse is volt, a legendás csatár egy interjúban elmondta, hogy Cristiano minden egyes gólrekordot meg fog dönteni, és így nyugodt, mert a 7-es mez nem is lehetne jobb kezekben. (szerk.: Ronaldo előtt, Raul viselte a 7 mezt)

Hozzászólások