La Liga - Modric szerint Mbappénak el kell hagynia a PSG-t, hogy uralhassa a labdarúgást
Modric szerint Mbappénak el kell hagynia a PSG-t, hogy uralhassa a labdarúgást
Fotó: Europress/AFP

Modric szerint Mbappénak el kell hagynia a PSG-t, hogy uralhassa a labdarúgást

Takács MártonTakács Márton
2020/06/16 12:07
A Real Madrid aranylabdás középpályása, Luka Modric szerint Kylian Mbappénak el kell hagynia a Paris Saint-Germain-t, hogy dominálni tudjon még magasabb szinten.

A világbajnok franciát folyamatosan összehozzák a Real Madriddal, és honfitársával, Zinedine Zidane-nal, aki a Real vezetőedzőjeként szívesen látná őt a csapatában. A PSG sportigazgatója, Leonardo azonban cáfolta az Mbappé távozásáról szóló pletykákat, azt állítva, hogy a párizsi klub a 21 éves értéke jövőjének biztosítására törekszik.

Pogba, Mbappé, Haaland - megint újjáépítés jöhet a Real Madridnál? | Eurosport

Tavaly nyáron a Real Madrid rengeteg pénzt költött a keret felfrissítésére, megerősítésére. Az igazolások egy része nem váltotta be a reményeket, másoktól pedig eleve csak hosszabb távon vártak előrelépést. Akárhogy is, a következő átigazolási ablakban is kénytelenek lesznek néhány poszton - elsősorban a támadóknál - erősíteni, ha tartani akarják a lépést az európai elittel.

Modric úgy véli, hogy Mbappé rendelkezik azokkal a képességekkel, amelyekkel akár képes egyedül is a foci csúcsára jutni, de úgy érzi, hogy csak akkor tud biztosa odakerülni, ha egy nagyobb versenyhelyzetet biztosító bajnokságba igazol. 

"Mbappé mindent megtesz, hogy uralja ezt a színteret. De azt hiszem, hogy a minőségi ugráshoz olyan bajnokságban kell szerepelnie, amelyben a csapata nem nyer ilyen könnyen."  - mondta róla Modric.

A 2018-as aranylabdás Modric szeptemberben lesz 35 éves, de így is 31 mérkőzésen játszott már ebben a szezonban a Real Madrid színeiben, amelyeken öt gólt és öt asszisztot jegyzett. Amikor megkérdezték a jövőről, a horvát válogatott középpályás azt felelte, néhány szezon van már csak előtte a legmagasabb szinten, és arra utalt, hogy egy napon szeretne nemzeti válogatottja edzője lenni.

Mbappé elárulta, mely szupersztárok inspirálták őt | Eurosport

Kylian Mbappe elmondta, hogy Cristiano Ronaldo, Lionel Messi és Neymar a legfontosabb bálványai, és a szupersztár trióhoz való ragaszkodása inspirálta őt, hogy eljusson a játék legmagasabb szintjére. Mbappe nagyon fiatalon emelkedett a figyelem középpontjába, mikor a 2016/2017-es szezonban tinédzserként robbantott a Monacóval.

"Biztos vagyok benne, hogy még két évig tudok magas szinten játszani, akkor meglátjuk, mi lesz utána. Szeretném a Realnál befejezni a karrieremet, de ez a klubtól is függ. Természetesen elvégzem az edzői tanfolyamot. Számunkra a nemzeti csapat a labdarúgás feletti érzés, mind játékosként, mind edzőként megtiszteltetés számomra, ha ott lehetek."

Modric sokat tanult a korábbi madridi csapattársától, Cristiano Ronaldótól, a duó hat évadot játszott együtt a Bernabéu-ban. Elismerte, hogy a 2018-as Juventushoz való távozása óta a portugál klasszis hiányzott a csapatból, dicsérettel is illette az ötszörös aranylabdást. 

"A [Ronaldo képességeiről] való jellemzés triviálisnak tűnik számomra: minden idők legjobbjai között a helye. Hiányoztak a góljai és a karaktere a Realnál: Cristiano mindig nyerni akar, motivált bennünket és reagálásra késztettet minket. Nagy szíve van, és mindig készen áll a rászorulók megsegítésére."

A Juventus klasszis védője elárulta, Mbappé miért jobb, mint Neymar | Eurosport

A Juventus középhátvédje, Giorgio Chiellini úgy véli, hogy Kylian Mbappe fogja felvenni Lionel Messi és Cristiano Ronaldo levetett palástját, amikor a két világklasszis visszavonul, a Paris Saint-Germain francia világbajnoka az olasz védő szemében jobb, mint annak párizsi csapattársa, Neymar.

via goal.com

Hozzászólások