La Liga - Messi tényleg távozhat Barcelonából
Messi tényleg távozhat Barcelonából
Fotó: Europress/Getty

Messi tényleg távozhat Barcelonából


2015/01/07 18:37

A címben szereplő mondatot nem mi találtuk ki, hanem a spanyol fociügyekben rendkívül jól tájékozott, Sky Sportos szakértő, Guillem Balague írta az említett médium honlapján.

Délelőtt már mi is beszámoltunk arról, hogy a Barcelona háza táján ezekben a napokban nincs éppen kolbászból a kerítés: igazolási botrány, kihagyott Messi-edzések, öltözői feszültség - ezekről szólnak a hírek. Nem meglepő hát, hogy az argentin szupersztár távozása ismét napirendi téma a katalánoknál - ezt erősíti meg Balague írása is.

"Messi soha nem állt olyan közel ahhoz, hogy elhagyja a Barcelonát, mint most - ez viszont nem jelenti azt, hogy el is fogja hagyni - kezdi a szakíró. - Ezen azt értem, elég nagy a valószínűsége annak, hogy most nem csak az argentin gondolkodhatott el magában egy esetleges váltáson, hanem a katalánoknál is felmerülhetett az eladása hat-hét hónappal ezelőtt. Az esetleges kérők száma nem túl magas persze, hiszen nem sok együttes van, amelyik megengedheti magának, hogy 400 millió fontért igazoljon magának új játékost, ennyi lenne ugyanis Messi kivásárlási ára, plusz a fizetése. A PSG, a Real Madrid és a Manchester City talán, a Chelsea esetleg jöhet szóba, de ez utóbbiban nem vagyok biztos."

A hírek mégis arról szólnak két napja a spanyol sajtóban, hogy ha Messi megy, akkor minden bizonnyal José Mourinho csapatához megy, mivel a portugál nagyon szeretné őt a londoniaknál látni. A hírek szerint a katalánokat 13 éves kora óta szolgáló csillag se Luis Enrique módszereivel, se a Barca-vezetéssel nem elégedett, így még az is elképzelhető, hogy a nyáron rendkívüli elnökválasztást írnak ki a sztárklubnál.

"Az igaz, hogy voltak nézeteltérések a játékosok és a vezetőedző között - folytatta Balague. - A legtöbben a hétfői, kihagyott edzés miatt Messire mutogatnak, mint a fő felelősre, de jó pár másik játékos van, aki nem hisz Enriquében, és aki azt mondja, az utasításai túl zavarosak, nincs igazi elképzelése arról, mit is kéne játszania a csapatnak. Valószínű, hogy a Barcának új útra kell térnie, ez pedig egy nyári elnökválasztásban, és Joan Laporta visszatérésben is megnyilvánulhat. Ha ez, vagy Enrique távozása megtörténik, Messi szinte biztosan marad gránátvörös-kékben."

A kialakult helyzetre reagálva egyébként a Barcelonánál ma délután sajtótájékoztatót tartottak. Az újságírók elé Luis Enrique állt ki, és - ha nem is túl meggyőzően, de - sok mindent megcáfolt az utóbbi napok találgatásaiból.

"Napi kapcsolatban vagyok Bartomeu elnök úrral, aki legutóbbi beszélgetésünkkor is biztosított a támogatásáról. Nincs semmiféle ultimátum és egyetlen döntésemet sem bántam meg. Magabiztosan várom a soron következő meccseket. Ami pedig Messit illeti, azért hagyta ki a hétfő edzést, mert fájt a hasa. Ugyanezen ok miatt nem kezdettem őt a hétvégi bajnokin, hiszen amikor csak tehetem, mindig játszatom, hiszen ő a világ legjobb játékosa. A vele való kapcsolatom nem változott az utóbbi időben, de erről nem szeretnék többet mondani - ami az öltözőben elhangzik, csak rám és a játékosokra tartozik. Nem válaszolhatok minden pletykára" - mondta a katalánok mestere.

Hozzászólások