La Liga - Messi mindenkit megbuktathat maga körül Barcelonában
Messi mindenkit megbuktathat maga körül Barcelonában
Fotó: Europress/Getty

Messi mindenkit megbuktathat maga körül Barcelonában


2015/01/10 09:35

Egyre forróbb a levegő Barcelonában. Amint arról már beszámoltunk, a csapat egy héttel ezelőtti veresége óta igencsak puskaporos a hangulat Katalóniában, Messi akár el is igazolhat, Luis Enrique vezetőedző helyzete pedig finoman szólva sem rózsás.

Legutóbbi cikkünk óta eltelt két nap, a Barca 5-0-ra legyőzte az Elchét a Király Kupában, a hangulat azonban egy jottányit sem lett jobb.

A szurkolók a kupameccsen - amelyet amúgy negatív csúcsként mindössze 27 099 néző látott a helyszínen - egyértelműen kinyilvánították, hogyan gondolkodnak a kialakult helyzetről: "Csak egy király van: Messi" feliratú molinóval üzentek Luis Enriquének. A trénernek azonban a meccsen azt is tapasztalnia kellett, hogy a játékosok sem az ő oldalán állnak: a két gólt szerzett brazil Neymar lecserélésekor nem fogott kezet az edzővel, Marc Bartra pedig kijelentette: "Messi a mi vezérünk".

A szakember és a sztárfutballista kapcsolata az utóbbi időben megromlott, s a viszály az elmúlt napokban csúcsosodott ki, miután a karácsonyi szabadságáról múlt pénteken hazatért Messi még az aznapi tréningen komoly vitába keveredett a szakemberrel, aki két nappal később nem jelölte őt a Real Sociedad elleni kezdőcsapatba. A 27 éves futballista hétfőn aztán nem jelent meg a csapat edzésén gyomorpanaszokra hivatkozva, és nem ment el egy korábban betervezett kórházlátogatásra sem.

A spanyol sportsajtó teljes egyetértésben úgy véli, Messi és Luis Enrique "összecsapásából" csak az utóbbi jöhet ki vesztesen. A szakvezető számára nemcsak azért lesz kiemelt jelentőségű a címvédő Atlético Madrid ellen vasárnap sorra kerülő bajnoki meccs, mert a két együttes azonos pontszámmal áll a második és a harmadik helyen, hanem azért is, mert a pletykák szerint egy vereség az állásába kerülhet. "Az a találkozó mérhetetlenül fontos a számunkra, de a munkahelyem miatt egyáltalán nem aggódom" - jelentette ki Luis Enrique.

A Barcelonánál más területen is vannak problémák: Josep Bartomeu elnök előbb megvált Andoni Zubizarreta sportigazgatótól, majd előrehozott elnökválasztást hirdetett meg a szezon végére. Közben bejelentette: a klub felfüggesztheti kapcsolatát a nemzetközi szövetséggel (FIFA), mert a nemzetközi Sportdöntőbíróság december 30-án elutasította a katalánok fellebbezését, így a korábbi FIFA-döntés értelmében a Barca 2016 januárjáig nem igazolhat új játékosokat.

A Chelsea szerint lehetetlen megvenni Messit

A Chelsea másodedzője szerint lehetetlen, hogy Lionel Messi az FC Barcelonából a londoni futballcsapathoz igazoljon. Az angol Steve Holland pénteki nyilatkozatában úgy fogalmazott, hogy a Barca négyszeres aranylabdás támadóját szabályosan, a pénzügyi előírások tiszteletben tartása mellett nincs mód szerződtetni. Számítások szerint a sztárfutballistának csupán a kivásárlása barcelonai szerződéséből mintegy 250 millió eurójába kerülne a londoni klubnak.

(Forrás: MTI)

Hozzászólások