La Liga - Bár Messi nem akar pihenni, Rivaldo szerint szüksége van rá
Bár Messi nem akar pihenni, Rivaldo szerint szüksége van rá
Fotó: Europress/AFP

Bár Messi nem akar pihenni, Rivaldo szerint szüksége van rá

Takács MártonTakács Márton
2020/06/14 11:31
Lionel Messi nem akar több szünetet tartani a 2019/2020-as szezon végéig, de a Barcelona brazil legendája, Rivaldo úgy érzi, hogy klubjának mégis több pihenőt kellene felajánlania argentin zsenijének. 

A Barcelona szombaton tért vissza a pályára, amikor a La Liga 28. fordulójában 4-0-ra nyertek a Mallorca otthonában. Messi szerezte csapata negyedik gólját, kezdőként végigjátszotta a mérkőzést. Függetlenül attól, hogy mennyi játékidőt kapott a visszatérés után, a hatszoros aranylabdás kulcsszerepet fog játszani a Barcában az elkövetkező hetekben is annak ellenére, hogy június elején kisebb combsérülést szenvedett. 

Hogyan illene a Barca játékába a Messi által csábított csatártehetség? | Eurosport

Lautaro Martínez sok szempontból tökéletes választás lenne a Barcelona számára: tehetséges, gyors, okos és ami legalább ennyire fontos: Messi is szívesen látná a csapatban. Mégis vannak olyan edzők, akik óva intik a váltástól az Interben szépen fejlődő támadót, akit ráadásul a kivásárlási ára miatt csak áldozatok árán szerezhet meg a Barcelona.

Egy újabb bajnoki cím elérésére törekszenek a katalánok, és amennyiben a Real Madrid vasárnap legyőzi az Eibart, marad az eddigi kétpontos előnyük a Királyi Gárda előtt a tabella élén. 

Rivaldo ugyanakkor úgy véli, hogy Messi terhelését gondosan kell kezelni, és hogy Quique Setien vezetőedzőnek időnként igenis ki kell vennie kapitányát a lővonalból - megmentve őt a Bajnokok Ligája találkozóira -, ha nagyobb távolság alakul ki az üldözőikhez képest a hazai bajnoki címért folytatott versenyben. 

"Lionel Messinek fizikai problémái voltak a múlt héten, tehát sok vita folyik arról, hogy a szombati Mallorca elleni első mérkőzésen az egész meccset végig kéne-e játszania (Rivaldo még a mérkőzés előtt nyilatkozott - a szerk.). A Barca két ponttal vezet a Real Madrid előtt, így a bajnoki verseny szoros. Ha a Barca ellép tőlük, akkor néhány mérkőzésen pihentethetnék Messit."

Nem Messi az egyetlen, akire biztos pontként tekintenek Barcelonában | Eurosport

A közelgő átigazolási időszak során egyetlen dolgot kell szem előtt tartania a Barcelona vezetőségének: olyan játékosok leigazolására van szükség, akik segíthetnek kihozni a maximumot Lionel Messi pályafutásának hátralévő részéből. A keret megerősítése csak áldozatokkal lehetséges , van azonban négy olyan játékos - az argentin zsenit is beleértve - aki mindenképpen marad a klubnál.

"Ha a csata szoros marad, akkor kevesebb esélye van a pihenésre - talán csak azokon a meccseken, amelyeket a Barca már az első félidőtől ural -, de Quique Setien számára fontos, hogy  jól menedzselje a keretét, miután mindenki leállt kényszerűségből, nem könnyű újra a legjobb formába kerülni. Mint tudjuk, Messi mindig arra törekszik, hogy a La Ligában gólkirály lehessen, és mindig ő jelenti a különbséget a csapatban, tehát egész idő alatt a pályán akar lenni, így a menedzser számára nehéz őt rotálni. Minden idényben harcol az Aranylabdáért, ez rendszeresen az eszébe jut, tehát nem mehet csak úgy oda az ember Messihez, hogy azt mondják neki, hogy pihenjen."

"Mondtam Xavinak, addig menjen Barcelonába, amíg ott van a futball istene, Messi" | Eurosport

Samuel Eto'o azt tanácsolta Xavinak, hogy térjen vissza a Barcelonához edzősködni, addig, amíg Lionel Messi még mindig ott játszik. A Barca egykori kameruni ásza a hatszoros aranylabdás argentint a "futball istenének" nevezte. Xavi legenda státuszt tölt be a Camp Nou-ban, mivel több mint 500 alkalommal lépett pályára a Barcelona mezében, 17 évet töltött profiként a klubnál, amelyhez 1991-ben csatlakozott.

via goal.com


Hozzászólások