La Liga - Martin Ödegaard elvágyik Madridból, Zidane nem engedné
Martin Ödegaard elvágyik Madridból, Zidane nem engedné
Fotó: Europress/AFP

Martin Ödegaard elvágyik Madridból, Zidane nem engedné

Sergő Z. AndrásSergő Z. András
2021/01/20 15:21
A már 22 éves norvég ex-csodatini szerint sok minden történhet még februárig.

Még egy fél szezont sem telt el azóta, hogy Martin Ödegaard visszatért Madridba, máris távozni akar. A Marca keddi beszámolója szerint „az események gyökeres fordulata következett be”, ami a jelenlegi helyzethez vezetett. A La Liga történetének legfiatalabb madridi játékosánál akkor pattant el végleg a húr, amikor nem válogatták be a CD Alcoyano elleni szerdai kupameccsre. Ekkor kérte, hogy adják kölcsönbe.

Ödegaard úgy véli, Zinédine Zidane vezetőedző nem ad neki elég lehetőséget a játékra. A még mindig csak 22 éves, de már 25-szörös válogatott norvég támadó középpályás nem érzi jól magát jelenlegi szerepében. Korábban sérülések hátráltatták, de később sem kapott sok lehetőséget: 9 mérkőzésen összesen 367 percet játszott. Való igaz, hogy a tavalyi szezon jobban sikerült:

a Real Sociedad kölcsönjátékosaként 36 mérkőzésen 16 gólt szerzett, mindezek után pedig Madridban csak másodhegedűs szerep jut neki a horvát Luka Modric mögött.

Ödegaard motivációit segíthette Luka Jovic példája is. A nála alig idősebb szerb középcsatár, akit másfél évvel ezelőtt 63 millió euróért vettek az Eintracht Frankfurttól, most fél évre kölcsönbe megy vissza korábbi csapatához. Az is igaz, időközben harmadára csökkent a csatár piaci értéke. A kölcsön a norvégnak is tetszene, Zidane azonban inkább megtartaná, azonban könnyen lehet, hogy a francia edző hallgat a tanácsra – ezt állítja a Real Total című német portál.

A 22 éves Martin Ödegaardról hat évvel ezelőtt hallottunk először, amikor a Real Madrid Castilla (vagyis a Klub tartalék csapata) leigazolta. Két évvel később nagyon gyorsan felkerült a nagy csapathoz, azóta azonban két holland klubnál és a Sociedadnál is járt kölcsönben.

via Transfermarkt

Hozzászólások