La Liga - A Barcelona illetékese biztos abban, hogy Messi nem hagyja el jövőre a klubot
A Barcelona illetékese biztos abban, hogy Messi nem hagyja el jövőre a klubot
Fotó: Europress/AFP

A Barcelona illetékese biztos abban, hogy Messi nem hagyja el jövőre a klubot

HosszabbitásHosszabbitás
2020/07/05 14:40
Lionel Messi nem fontolgatja távozását az FC Barcelonától - jelentette ki a spanyol futballbajnoki címvédő egyik illetékese a Cadena Sernek nyilatkozva.

Josep Maria Minguella, aki a katalán elitklubnál az argentin világsztár szerződésével kapcsolatos ügyek felelőse, úgy fogalmazott a spanyol rádióadónak: biztos benne, hogy a hatszoros aranylabdás marad jelenlegi együttesénél. Az elmúlt napokban több médium is arról cikkezett, hogy a 33 éves játékmester otthagyja a gránátvörös-kékeket jelenlegi kontraktusa jövő júniusi lejártakor.

Messinél betelt a pohár: jövőre távozhat Barcelonából | Eurosport

Lionel Messi 2021 végén távozik a Barcelonától, miután úgy döntött, nem hosszabbítja meg a szerződését - közölte a Cadena Ser nevű spanyol rádió. Guillem Balague, spanyol labdarúgással foglalkozó szakíró a BBC-n megjelent cikkében összefoglalta, milyen folyamatok vezethetnek az argentin zseni váratlan távozásához, mi áll az ügy hátterében.

A távozásával kapcsolatos találgatásokat felerősítette az a hír, hogy Messi megszakította klubjával a szerződéshosszabbításáról szóló tárgyalásokat, mivel elégedetlen mind a saját, mind a csapat helyzetével, amely átengedte az első helyet a tabellán a Real Madridnak, négypontos hátrányba került az ősi riválissal szemben, ezzel alaposan megcsappant az esélye a címvédésre.

Minguella magyarázata szerint csupán arról van szó, hogy Messi éppen a jelenlegi nehezebb szituációban, a La Liga küzdelmeinek hajrájában nem akar a szerződésével foglalkozni, hanem a játékra összpontosít.

"A kontraktusa megújításáról később tárgyalunk" - nyilatkozott az illetékes. - "Sokszor volt alkalma távozni, és sosem tette meg" - mondta.

MTI

Hozzászólások