La Liga - Messi szerint nincs pénze a Barcelonának, így Neymar megszerzése teljesen esélytelen
Messi szerint nincs pénze a Barcelonának, így Neymar megszerzése teljesen esélytelen
Fotó: Europress/AFP

Messi szerint nincs pénze a Barcelonának, így Neymar megszerzése teljesen esélytelen

Németh DánielNémeth Dániel
2020/12/28 12:49
Idén nyáron közel volt a távozáshoz Lionel Messi, ám a klubvezetés megakadályozta a világklasszis támadó továbblépését. Az argentin játékos most elárult néhány részletet a döntésének hátteréről, az elnökkel elmérgesedő viszonyáról, de beszélt a közeljövőjéről, illetve a klub helyzetéről is. Elárulta azt is, szerinte miért vár nehéz feladat a leendő elnökre.

Messi pályafutásásában meghatározóak lehetnek a következő hónapok, szerződése ugyanis az idény végén lejár, ami azt jelenti, hogy akár új klubot is választhat magának. Az argentin támadó a La Sextának adott egy hosszabb interjút, amelyben egyebek mellett arról beszélt, egyelőre nem hozott döntést a jövőjét illetően, és az idény végéig nem is akar a következő lépésen gondolkozni. Messi azt sem zárta ki, hogy marad a Barcelonánál, pedig néhány hónapja még biztos volt abban, hogy máshol szeretné folytatni.

"Hat hónapon keresztül mondtam az elnöknek, hogy szeretnék távozni, melyben a segítségét kértem. Ő viszont folyamatosan nemet mondott. Ezért küldtem el a burofaxot, amolyan végső megoldásként, azzal jeleztem a szándékaim komolyságát, hogy hivatalossá tettem. Végtelenül hálás vagyok a klubnak mindenért, de úgy éreztem, hogy egy ciklus végére értünk, nekem pedig változásra volt szükségem. Tudtam, hogy átmeneti év következik, én pedig a Bajnokok Ligája-győzelemért és a bajnoki címekért szeretnék küzdeni" - hangsúlyozta Messi.

Messi: belefáradtam, hogy mindenért engem hibáztatnak Barcelonában | Eurosport

Lionel Messi, a Barcelona sztárja azt mondta, belefáradt abba, hogy minden problémáért őt teszik felelőssé a katalán labdarúgócsapatnál. A hatszoros aranylabdás támadót legutóbb Antoine Griezmann korábbi ügynöke vádolta meg azzal, hogy nehézzé tette védence számára a barcelonai beilleszkedést. Az argentin válogatottól visszatérő támadó a repülőtéren fakadt ki az őt kérdező újságíróknak.

"Az elnök azonban nem akart elengedni, majd ezt követően információkat kezdett el kiszivárogtatni, hogy rossz színben tüntessen fel. Utána történt, ami történt, de még most is teljesen nyugodt vagyok, azt tettem, ami helyes volt." Messit az háborította fel leginkább, ahogyan Bartomeu belekényszerítette a távozásba Luis Suárezt, akit ráadásul a Barcelona ingyen engedett át a rivális Atlético Madridnak. "Sok dologról hazudott [az elnök]" - állította a támadó. "Őszintén mondom, nagyon sok mindenben, de a privát részletekbe nem szeretnék belemenni."

Bartomeu októberben lemondott a pozíciójáról, vagyis hamarosan új elnöke lesz a Barcelonának. Hogy ki és milyen tervet tud kidolgozni a klub talpra állítására, meghatározhatja Messi sorsát is, nyártól ugyanis bárkivel szabadon tárgyalhat. "Egyelőre ezt nem tervezem, mert az idény végéig nem lesz minden egyértelmű. Szóval megvárom, amíg véget ér az a szezon. Az a legfontosabb, hogy a csapatra koncentráljak, megpróbáljam címekhez segíteni, és ne tereljék el a figyelmemet más problémák."

"Nem tudom, mi történik majd. Most csak az előttünk álló hat hónapra fókuszálok. Nem lenne helyes belemenni abba, mit fogok utána tenni, mert még én sem tudom."

A január 24-én esedékes elnökválasztás két legnagyobb esélyese Victor Font, illetve az elnöki tisztséget már korábban betöltő Joan Laporta. Bárki is legyen végül a befutó, a hatszoros aranylabdás maradásra bírása fontos küldetése lesz az újdonsült elnöknek. Messi egyik jelölt mellett sem kötelezte el magát nyíltan, az elképzeléseiket azonban figyelembe fogja venni, mielőtt a jövőjét illetően határoz. Az interjú alapján nem lesz egyszerű meggyőzni, az argentin ugyanis pontosan látja, hogy a Barcelona komoly válságban van. 

Messi veszélyeztetné a PSG egyensúlyát Wenger szerint, ha Barcelonából Párizsba szerződne | Eurosport

Lionel Messi veszélyeztetné a Paris Saint-Germain csapatában meglévő egyensúlyt, ha a Barcelonától a PSG-hez igazolna, állítja Arsene Wenger. A hatszoros aranylabdás Messit a nyáron a párizsiakkal és a Manchester Cityvel is hírbe hozták, miután belengette, hogy távozna eddigi egyetlen profi klubjától.

"A klub nagyon rossz anyagi helyzetben van. Nehéz lesz visszavezetni oda, ahol voltunk. Nem lesz egyszerű feladata az új elnöknek. Remélem, akárki is nyeri a választást, jól végzi majd a munkáját, és visszajuttatja oda ezt a nagyszerű klubot, ahová tartozik" - mondta Messi, aki Neymar visszavásárlását nem tartja kivitelezhetőnek. "Pénz híján nehéz minőségi játékosokat igazolni. Neymarral pont ez a helyzet. Még ha el is fogadná a kevesebb fizetést, a PSG-t hogyan fizetnék ki? Az új elnöknek nagyon intelligensnek kell lennie, hogy rendezze a helyzetet."

Messi az interjúban azt is elárulta, nem szokott pszichológushoz járni, bár tisztában van azzal, hogy kellene. Ronald Koemant a támogatásáról biztosította, azt pedig újfent visszautasította, hogy problémája lenne Antoine Griezmannal. Visszavonulását követően pedig inkább sportigazgatóként tudná elképzelni magát, mint vezetőedzőként. Messi egyébként azt sem zárta ki, hogy a játékospályafutásának vége felé kipróbálja magát az Egyesült Államokban is, és valamelyik MLS-csapathoz szerződik.

via ESPN

Hozzászólások