La Liga - "Meg fogjuk ölni!" - Messit már gyerekként sem kímélték az ellenfelek
"Meg fogjuk ölni!" - Messit már gyerekként sem kímélték az ellenfelek
Fotó: Europress/AFP

"Meg fogjuk ölni!" - Messit már gyerekként sem kímélték az ellenfelek

Németh DánielNémeth Dániel
2020/05/14 12:01
Lionel Messinek már gyerekként sem volt könnyű dolga, legalábbis az argentin világklasszis unokatestvére, Maxi Biancucchi szerint. A Barcelona sztárjának mindig is nálánál erősebb és nagyobb ellenfelekkel szemben kellett megállnia a helyét, akik ráadásul nem bántak vele kesztyűs kézzel. Ennek ellenére rokona szerint Messi nem ijedt meg a kihívástól.

Messi pályafutását és egész életét meghatározó pillanat volt, amikor szülei tízéves korában elvitték egy orvoshoz, hogy kiderítsék, miért alacsonyabb a kortársainál. Ekkor derült ki, hogy a szervezete nem termel elegendő növekedési hormont, és gyógyszeres kezelés nélkül esélytelen, hogy valaha is profi labdarúgó lehessen. Az argentin zsenit végül ez vezette el a Barcelonához, ugyanis a hormonkészítmény költségeit egy idő után nem tudta kifizetni akkori klubja, a Newell's Old Boys, a katalánok viszont simán bevállalhatták havi 1000 eurót.

Mondhatjuk, hogy megtérült a Barcelona befektetése, Messi azóta a világ egyik legjobb játékosa lett, a korai fejletlenségéből pedig még profitált is, ugyanis megtanulta, hogyan kompenzálja méretbeli hiányosságait. "A szomszédságban, ahol velünk játszott, mindenki nagyobb volt nála. Azt mondták nekünk: 'vigyük innen, különben meg fogják ölni.' Meg akarták ütni, ő viszont állta a sarat. Amikor nyolc-kilencéves volt, szombatonként mindig korán felkeltem, hogy láthassam őt játszani. Csodálatos dolgokat művelt, alig hittem el" - magyarázta Biancucchi.

lionel-messi-argentína-min.jpgFotó: Europress/AFP

Az argentin labdarúgó családját 2001-ben győzték meg, hogy költözzenek Barcelonába, a legenda szerint Carles Rexach egy szalvétára írt szerződést kötött a játékos édesapjával. Az, hogy Messi korán elhagyta hazáját, és így az argentin közönségnek kevés alkalma volt személyes kötődést kialakítani vele, alapvetően meghatározta a megítélését Argentínában. Gyakran érték olyan vádak, miszerint neki nem is annyira fontos a hazája, és éppen ezért képtelen kiemelkedő teljesítményt nyújtani a válogatottban.

Biancucchi szerint ebből egy szó sem igaz, Messinek nagyon is fontos a hazája és a válogatott. "Leo imádja Argentínát, ezt az emberek sosem értették meg. Ha nem lenne ekkora bizonytalanság az országban, nem kételkedem abban, hogy egy napon visszatérne Argentínába. Lényegében ez az egyetlen, ami megakadályozhatja őt a visszatérésben. Az az álmom, hogy láthassam Leót a Newell's színeiben, de a helyzet bonyolult. Bonyolult, mert ha Messi pályára lépne a Clasicón, a gyerekeinek úgy kellene iskolába menniük, hogy a város egy pokol."

Messi korábban elismerte, hogy a gyerekei biztonságát is szem előtt tartva mérlegeli jövőjét. "Az az egyik álmom, hogy egy napon a Newell's színeiben Argentínában futballozzak, de nem tudom, megvalósul-e valaha, mert a családomat fontosabbnak tartom a vágyaimnál. Gyerekkorom óta erről álmodozom, de most már családom, három gyermekem van, egy olyan helyen élek, ahol mindent megkaptam, és ahol a gyermekeimnek fényes jövőjük lehet. Sokkal fontosabb dolgokat kell figyelembe venni annál a vágyamnál, hogy egy napon Argentínában játszhassak."

"Megpróbálom meggyőzni a családot, mert most már a gyerekeket is meg kell győznünk" - mondta Messi.

via goal.com

Hozzászólások