La Liga - Láthatjuk-e még varázsolni A Kölyköt?
Láthatjuk-e még varázsolni A Kölyköt?
Fotó: Europress/Getty

Láthatjuk-e még varázsolni A Kölyköt?


2015/01/07 19:43

A Kölyök hazatért.

Fernando Torres 30 évesen visszaigazolt abba a klubba, amelynek mindent köszönhet: az Atlético Madridba.

A spanyol bajnoki címvédő stadionjában 45 ezer ember nézte végig vasárnap a világ- és Európa-bajnok csatár bemutatását, aki akár már ma, a Real Madrid elleni Király Kupa nyolcaddöntőn bemutatkozhat nevelőegyesületében. Újra.

Az elsőre még 2001. május 27-én, a spanyol másodosztályban került sor a Leganés ellen. Ezt követően a csapat feljutott az első osztályba, Torresért pedig szépen lassan elkezdtek sorban állni a nagy európai klubok, ám ő egy jó ideig ellenállt a kísértésnek. Az akkor már válogatott támadó végül 2007-ben döntött úgy, hogy kinőtte az akkor már 11 éve semmit nem nyerő Atlétit (1995-96-ban bajnoki címet és Spanyol Kupát is nyert az együttes), és 20 millió font ellenében eligazolt a Liverpoolhoz. Bár ezekben az években a csapattal semmit nem nyert, de egyértelműen ekkor volt pályafutása csúcsán: Angliában ontotta a gólokat (142 meccs, 81 gól Liverpool-színekben), a válogatottal előbb Európa-, majd világbajnokságot nyert, előbbin ő szerezte a németek elleni fináléban a mindent eldöntő találatot.

Germany v Spain - UEFA EURO 2008 Final

Élete talán legfontosabb gólja a 2008-as Eb-döntőben. Fotó: Europress/Getty

Ezt követően 2011 januárjában igazolt a Chelsea-hez 50 millió font ellenében, mellyel akkoriban a világ hatodik legdrágább játékosának számított. Hogy ekkor mi történt vele, azt nem nagyon tudni, mindenesetre hatalmas törést következett be karrierjében: kihagyott helyzetei és gólképtelensége miatt mind az újságok, mind a mémgyártók szétszedték a támadót, aki szép lassan a spanyol válogatott keretéből is kikopott. Előtte azonban még egyszer Európa-bajnok lett (ráadásul a torna gólkirályi címe is hozzá vándorolt), a Chelsea-vel FA-kupát, Európa Ligát és Bajnokok Ligáját nyert (utóbbinak elődöntőjében az ő gólja pecsételte meg a Barcelona sorsát), ám csak idő kérdése volt, mikor hagyja ott a londoniakat. Ez végül 2014 nyarán történt meg, de új klubjánál, az AC Milannál sem találta meg a számítását. Talán majd most, otthon, az Atlético Madridnál, ahova az olaszoktól 18 hónapra, kölcsönbe érkezik.

"Mindenki csak bízhat benne, hogy ez a váltás végre be fog jönni és Torres ismét felfedezi magában a labdarúgás szeretetét" - írta róla a Sky Sports spanyol szakértője, Guillem Balague. Amikor a spanyol tavaly tavasszal a Chelsea játékosaként visszatért a Vicente Calderónba, a szurkolók elképesztő szeretettel fogadták, a csatár pedig - a 0-0-s végeredménye ellenére - a szezon egyik legjobb meccsét játszotta. A Stamford Bridge-i visszavágón már gólt is lőtt, más kérdés, hogy a Chelsea 3-1-re kikapott és kiesett. Viszont ha az a felszabadultság, vállalkozókedv lesz rá jellemző, mint az áprilisi madridi meccsen, akkor szerezhet még sok gyönyörű percet az Atlético-szurkolóknak.

Club Atletico de Madrid v Chelsea - UEFA Champions League Semi Final

Torres Atlético-védők szorításában tavaly áprilisban. Fotó: Europress/Getty

"Elképesztően hálás vagyok a szurkolóknak azért a szeretetért, amivel fogadtak. Hosszú évekig ez volt az otthonom, most is pont ugyanúgy érzek az Atlético, valamint a stadionba kilátogató emberek iránt, mint amikor itt fociztam. Fantasztikus volt, ahogy a meccs előtt és után köszöntöttek" - mondta a tavaszi spanyolországi meccs után Torres.

"Simeone képes arra, hogy ismét előhozza belőle azt, amiért annyi évig imádták. Biztos vagyok abban, hogy a klub iránt érzett szeretete és elkötelezettsége mindenkire pozitív hatással lesz, és ő is visszatalál korábbi önmagához, mi pedig ismét a nagyszerű Fernandónak tapsolhatunk majd" - mondta nagyon magabiztosan a Marca hasábjain a Matracosok hátvédje, Juanfran.

Az, hogy szurkolói szeretetben nem lesz hiány, az a 45 ezer érdeklődőből már tisztán látszott.

Az, hogy a futballvilág visszakapja-e az igazi Kölyköt, egyelőre kérdéses. De ha valahol van rá esély, az a Vicente Calderón Stadion.

Hozzászólások