La Liga - Kritikák kereszttűzébe került a fizetéscsökkentést ellenző Real-sztár
Kritikák kereszttűzébe került a fizetéscsökkentést ellenző Real-sztár
Fotó: Europress/AFP

Kritikák kereszttűzébe került a fizetéscsökkentést ellenző Real-sztár

HosszabbitásHosszabbitás
2020/04/10 21:27
A spanyol média és a szurkolók többek között "érzéketlennek" és a "valóságot nem érzékelőnek" nevezték Toni Kroost, a Real Madrid labdarúgócsapatának német válogatott középpályását, aki szerint nincs értelme a játékosok fizetését csökkenteni.

"Vissza kellene térnie a földre, mert olyan érzéketlenségről tett tanúbizonyságot, ami nekem fájt" - jelentette ki Tomás Roncero, az As című napilap egyik ismert újságírója, hozzátéve, hogy szerinte Kroos "elfelejtette, hogy kitől kapja a fizetését". A korábbi kapus és edző, Jorge D'Alessandro "arcul csapásnak" titulálta Kroos nyilatkozatát.

A Real Madrid 30 éves sztárja szerdán úgy fogalmazott, a bércsökkentés egy lehetőség, ő azonban mégis jobb megoldásnak látja azt, ha a futballisták teljes fizetést kapnak, és mindannyian egyénileg eldöntik, hogy hol és hogyan akarnak segíteni.

"Olyan ez, mintha adományt kapna a klub a játékosoktól, de erre szerintem a Realnál nincs szükség" - jelentette ki Kroos, és hozzátette, "az már egy másik kérdés, hogy mit kezdek a pénzzel, amit kapok, de mindenki el tudja dönteni, hogy milyen területen segít, mert most nagyon sok helyen jól jön a támogatás".

A koronavírus-járvány miatt az elmúlt hetekben több, kényszerszünetet tartó bajnokságban bércsökkentést hajtottak végre a csapatsportágakban érdekelt egyesületeknél.

MTI

Hozzászólások