La Liga - Guardiola visszahívásával kampányol a Barcelona korábbi elnöke
Guardiola visszahívásával kampányol a Barcelona korábbi elnöke
Fotó: Europress/AFP

Guardiola visszahívásával kampányol a Barcelona korábbi elnöke

HosszabbitásHosszabbitás
2020/05/12 10:43
Joan Laporta visszacsábítaná Josep Guardiolát az FC Barcelona labdarúgócsapatának kispadjára, amennyiben 2021-ben megválasztják a klub elnökének.

Laporta 2003 és 2010 között már irányította a katalán egyesületet, az ő idejében került az utánpótlásból a felnőttek élére Guardiola, akinek regnálása alatt a gárda 14 trófeát, közte három bajnoki címet és két Bajnokok Ligája-elsőséget gyűjtött be. 

Hiába akarja a Barca Neymart és Lautarót, egyikre sincs pénze | Eurosport

A következő átigazolási időszak - bármilyen formában is valósul meg - Barcelonában a támadósor megerősítéséről fog szólni. A pletykák alapján ambiciózus terv látszik körvonalazódni, miszerint a katalánok Neymarnál és az Inter fiatal sztárjánál, Lautaro Martíneznél is bepróbálkozhatnak. Mindezzel egy apró probléma van: jelenleg a klub egyik támadót sem engedheti meg magának.

"Nagyon szeretném, ha visszatérne, ugyanakkor ő most a Manchester City menedzsere és a döntést természetesen neki kell meghoznia. Ő egy igazi mérföldkő a klub történetében, és azt gondolom, minden katalán szeretné, ha visszatérne" - nyilatkozta Laporta.

Guardiolát 2021-ig köti szerződés a manchesteri klubhoz, a jövője ugyanakkor egyelőre bizonytalan, mivel a pénzügyi fair play megsértéséért a csapatot kizárták a Bajnokok Ligája következő két kiírásából.

Messi és Xavi is nagyra tartja a Barcelona új passzkirályát | Eurosport

Bár a Barcelona játékáról a szurkolók többségének egyből a passzjáték ugrik be, Pep Guardiola távozása óta a katalánok fokozatosan távolodtak a klub védjegyévé vált stílustól. Az, hogy a csapataitól letámadást és labdabirtoklást követelő Quique Setién lett a Barca új vezetőedzője, ilyen tekintetben különös jelentőséggel bírt, és az sem véletlen, hogy a brazil passzkirály, Arthur rögtön belopta magát a szakember szívébe.

MTI

Hozzászólások