La Liga - Griezmann: címek a Barcelonával, aztán jöhet Amerika!
Griezmann: címek a Barcelonával, aztán jöhet Amerika!
Fotó: Europress/AFP

Griezmann: címek a Barcelonával, aztán jöhet Amerika!

Farkasvölgyi GáborFarkasvölgyi Gábor
2020/06/05 15:12

Antoine Griezmann úgy tervezi, hogy még eljátszik jó pár évet a Barcelona csapatánál, nyer jó pár trófeát, aztán a La Ligát hátra hagyva meg sem áll Amerikáig. A katalán sztárcsapat klasszisa sosem titkolta az USA iránti vonzalmát, ám most a Los Angeles Times-nak adott interjújában egyértelművé tette, hogy pályafutásának következő állomása az MLS-lesz, jóllehet konkrét csapatot nem nevezett meg. 

Antoine Griezmann a Barcelona egyik legnagyobb sztárja, az érinthetetlen mag egyik tagja. A francia válogatottal világbajnoki címet nyerő támadó tavaly nyáron több mint 100 millió euró ellenében érkezett az Atlético Madridtól Barcelonába. Griezmann eddig 26 alkalommal húzta magára a Barcelona szerelését és összesen nyolc találatot szerzett. A 29 esztendős játékos szerződése a 2024-es szezon végéig szól, így még azért jó néhány évig láthatja őt a Bernabeu közönsége. Griezmann komoly terveket szövöget a Barcelonánál, de már pályafutása utolsó részére is megvan a konkrét terve, ezekről pedig nyíltan beszélt egy a Los Angeles Times-nak adott interjúban. 

"Bajnokságot és Bajnokok Ligáját szeretnék nyerni a Barcelonával, ez az álmom és ez a célom is egyben. Aztán jó lenne megvédeni a világbajnoki címünket, majd jöhet az MLS. Nem tudok konkrét csapatnévvel szolgálni, csak azt tudom, hogy nagyon szeretnék ott játszani." 

Griezmann a beszélgetés során azt is kijelentette, hogy pályafutását az Egyesült Államokban szeretné befejezni. Reményei szerint 33 évesen még jó formában lesz és segítségére lehet egy olyan csapatnak, amely bajnoki álmokat szövöget. 

A mértékadó Transfermarkt oldal alapján 96 millió euróra taksált játékos óriási NBA szurkoló, sőt olyannyira rajong az Egyesült Államokért, hogy egy korábbi interjúban, amelyet a Le Figarónak adott még két éve arról beszélt, hogy akár azt is el tudja képzelni, hogy a tengerentúlon éljen. 

"Világbajnokságot szeretnék nyerni, majd a Bajnokok Ligáját is, aztán csendben eljátszogatni az USA-ban. Ez az ideális terv számomra. Nem hangzik rosszul, nem? Ha így alakulna a pályafutásom azzal rögtön kiegyeznék. Nem tudom, hogy hány éves leszek, amikor majd az MLS-ben játszom, az nagyban függ majd az addig megnyert címeimtől is." - beszélt Griezmann a terveiről két éve. 

Nos, a világbajnoki trófea nem sokkal később meglett, a BL-győzelem ugyanakkor még várat magára, ahogy egyelőre az MLS-nek is várnia kell a francia sztárra. 


(via:skysports)Hozzászólások