La Liga - Griezmann csak karikatúrája önmagának a mérgező barcelonai környezetben korábbi edzője szerint
Griezmann karikatúrája önmagának a mérgező barcelonai környezetben korábbi edzője szerint
Fotó: Europress/AFP

Griezmann csak karikatúrája önmagának a mérgező barcelonai környezetben korábbi edzője szerint

Takács MártonTakács Márton
2020/07/02 11:55
Antoine Griezmann a saját karikatúrájává vált Barcelonában korábbi edzője, a Real Sociedad akkori mestere, Martin Lasarte szerint, aki úgy érzi, hogy mérgező környezet veszi körül egykori játékosát a katalánoknál. 

Quique Setien, a Barcelona vezetőedzője a klub legutóbbi négy mérkőzése közül háromban csak a padon számított Antoine Griezmannra a kezdősípszó pillanatában, beleértve az olyan  fontos találkozókat, mint a Sevilla és az Atlético Madrid elleni meccseket. A Sevilla, az Athletic Bilbao, a Celta és az Atlético elleni partikon összesen 86 percet kapott a pályán. Egykori csapata, az Atlétivel szemben a 90. percben, gyakorlatilag időhúzó jelleggel küldte a gyepre edzője. 

A Barca egy ponttal van lemaradva a spanyol bajnokságot vezető Real Madridtól öt fordulóval a vége előtt úgy, hogy a Real egy mérkőzéssel kevesebbet játszott. Olyan hírek láttak napvilágot, amelyek szerint Setien elvesztette játékosai támogatását az öltözőben. 

Martin Lasarte, akinél Griezmann 18 évesen debütált a Sociedadnál a másodosztályban, úgy véli, hogy a barcelonai légkör negatív hatással van a francia csillag csapattársaihoz, és a gárdában betöltött szerepéhez való alkalmazkodásra.

"Amit Griezmannról látsz, az az, hogy önmaga karikatúrájává vált. Szomorúnak látom, lefelé hajtja a fejét, sok értelem nélkül fut. Az edzőnek minden joga van változtatni a csapaton, amikor csak akar, de nem érzem, hogy az Atlético ellen történtek segítettek Griezmann pszichológiai helyzetén. Ha egy játékosnak nem megy jól a sora, az edzőnek támogatást és segítséget kell nyújtania neki. Természetesen Antoine-nak is vállalnia kell a felelősséget, de van olyan környezet, amely nem segíti őt a siker elérésében. Jobban lett volna, ha egy évvel korábban elment volna a Barcához. Az az érzésem, hogy amikor azt mondta, hogy az Atleticónál marad, valami eltört a Barcelona öltözőjében." - nyilatkozta Lasarte, Griezmann egyik kedvenc edzője.

Elúszhat az öltözői konfliktusokkal terhelt Barcelona bajnoki címe, ha nem győznek a rangadón | Eurosport

A spanyol bajnokságban a Barcelona kedd este az Atlé tico Madridot fogadja. Ha a forduló rangadóján nem nyernek a katalánok, jó eséllyel elúszik a bajnoki cím. A Barcelona háza táján bőven akadnak problémák, a rivális elleni pontvesztés tovább mélyítené a gödröt. Nagyon eltérő képet mutat a két együttes az esti rangadó előtt.

Barca kirúgta Ernesto Valverdét, amikor januárban a bajnokság élén álltak, és Lasarte úgy gondolja, hogy ez az esemény megállította azt a lendületet, amelyet Griezmann elkezdett felépíteni.

"Lehet, hogy Griezmann-nak először nehéz volt alkalmazkodni, de aztán úgy éreztem, hogy decemberben és januárban javult a helyzete. Most szomorú önképet közvetít. Az az igazság, hogy nem tudom, hogy a Barcánál az edzőváltás sikeres volt-e, nem adta azt az érzést az embernek, hogy sokat javultak volna az állapotok. Ez bizonyosan befolyásolta Griezmann helyzetét". - zárta mondandóját Lasarte.

Griezmann, a franciák új kis hercege vb-aranyérmes királlyá vált | Eurosport

Ez a nyár a világbajnok francia labdarúgó-válogatottról és annak tagjairól szól a világfutballban. Még a torna előtt jelent meg magyarul szinte egyszerre két könyv is Antoine Griezmannról, a vb-aranyérmes Les Bleus egyik legjobbjáról. Ezúttal a Kossuth Kiadó "A mosoly mögött - Antoine Griezmann" című önéletrajzi kötetét mutatjuk be és ajánljuk olvasásra.


via goal.com

Hozzászólások