La Liga - Godotra várva
Godotra várva
Fotó: Europress/Getty

Godotra várva


2014/10/11 11:12

Bár úgy látszott megoldódik a probléma, az utóbbi mérkőzések bebizonyították: az űr, amit Diego Costa távozása hagyott maga után, erősen befoltozatlan. Mandzukic ide, Mandzukic oda. Mert az Atleti továbbra is ultra-agresszív a középpályán és a védelemben, elől mégis hiányzik a sorozatokból ismert gyilkos, a rossz fiú. Vagyis van egy rossz fiú, de ő messze nem olyan ügyes ragadozó, mint elődje.

Kezdjük egy jó és egy rossz hírrel. A jó hír az, hogy Miranda nem a saját, inkább az ellenfél kapujára veszélyes idén, amit az eddig szerzett három gólja igazol. A rossz hír pedig az, hogy a Costa pótlására ide hozott, a Bayern Münchennél kegyvesztetté váló, Bajnokok-ligája győztes Mario Mandzukic neve mellett mindössze két gól található, holott nagyjából ugyanazon fegyverhordozók segítik az ő munkáját, mint Costáét tavaly. És neki nagyon ment a szekér.

Madridban csalódottak is az emberek. Csalódottak, mivel már megszokhatták, hogy az utóbbi években olyan nehéztüzérek, mint Diego Forlán, Sergio Agüero, Radamel Falcao vagy - a legutóbbi nagy kedvenc - Diego Costa szállították futószalagon a gólokat, döntöttek el nagy párharcokat. És ezeknek az ösztönös zseniknek a hiánya idén (és a továbbiakban) nagyon kijöhet. A négy játékos mindegyike legalább egyszer eljutott húsz gólig ott tartózkodása alatt, és nem túlzás azt állítani, hogy vállukra vették a mindenkori Atletico Madridot.

Mario Mandzukic nagy reményekkel érkezett a nyáron. Valljuk be: pont egy ilyen elborult ember kell a csapatba, mint ő, de valami plusz hiányzik belőle és az egész csapatból is idén. Persze nem reális, hogy a tavalyi fantasztikus, klub történelmi szezont megismételjék, de ilyesfajta visszaesésre nem számíthattunk (legalábbis gólokban), annak a tudatában, hogy tudtuk, Mandzukic fogja rohamozni az ellenfelek kapuját. Madridban nagy csalódás a horvát, orrtörés ide vagy oda. Jó pár cikk foglalkozik vele, még így, a válogatott szünet alatt is. Nem ezt várták tőle, akkor sem, ha tudni lehetett, piszok nehéz dolga lesz.

Türelmetlen a spanyol szurkoló. Hozzászokott, hogy minden téren a legjobb jut neki. Mandzukic körül fogy a levegő, annak a tudatában is, hogy csak idén nyáron érkezett. El kell kezdenie gólt, gólokat szerezni, mert ha ez így megy tovább… Nem mehet így tovább!

Godotra is soká vártak. Ismerjük az irodalmat. Eljött végül? És Mandzukic eljön?

Hozzászólások