La Liga - Már megbánta a Real Madrid, hogy megvétózta Bale kínai szerződését
Már megbánta a Real Madrid, hogy megvétózta Bale kínai szerződését
Fotó: Europress/AFP

Már megbánta a Real Madrid, hogy megvétózta Bale kínai szerződését

Németh DánielNémeth Dániel
2020/08/07 19:39
Gareth Bale és a Real Madrid tipikusan olyan helyzetben van, amelyben mindenki csak veszít. A játékos leginkább azt a lehetőséget, hogy pályafutása utolsó igazán produktív éveiből kihozza a maximumot, miközben azt nem szabad elfelejteni, hogy ezért jókora anyagi ellenszolgáltatást kap. A klub pedig gyakorlatilag a semmiért fizet éves szinten 18,5 millió fontot.

A walesi játékos ezen a héten az első csapattal edzett, de Zinedine Zidane az egyébként ritkaságnak számító beszélgetéseik egyikén közölte vele, nem számít rá a Bajnokok Ligájában a legjobb tizenhat között. Bale a döntés értelmében a kispadra sem ülhetett volna le, épp ezért a csapattal sem utazott el Angliába. (Sergio Ramos például annak ellenére ott lesz Manchesterben, hogy eltiltás miatt nem léphet pályára.) Ez persze csak egy újabb bizonyítéka annak, amit már eddig is tudtunk: a játékos és a klub kapcsolata menthetetlenül megromlott.

"Megvan a kölcsönös tisztelet az edző és a játékos között" - kommentálta Bale távolmaradását Zidane. "A személyes beszélgetésünkből kiderült, hogy nem akart játszani. A többi már csak rá és rám tartozik. Nem sérült. Ő a mi játékosunk, akit pontosan úgy tisztelek, mint mindenki mást. Viszont azt választotta, hogy nem játszik. A többiek mind itt vannak, és felkészültek a meccsre, jelenleg ez az egyetlen dolog, amire koncentrálunk" - jelentette ki a vezetőedző, aki valószínűleg nem igazán bánja Bale távolmaradását.

gareth-bale-min.jpgFotó: Europress/AFP

Bale az idény utolsó hat mérkőzésén annak ellenére is kihasználatlan csere maradt, hogy az edzők öt változtatási lehetőséggel rendelkeztek, a legutolsó bajnokin pedig már a keretbe sem került be. Zidane korábban szavak szintjén is elismerte, hogy nem számít a játékosra, visszatérése után például úgy fogalmazott: "mindenkinek az lenne a legjobb" ha Bale távozna a klubtól. Ez a kívánsága nem teljesült a vezetőedzőnek, pedig 2019-ben nagyon közel állt a walesi sztár ahhoz, hogy Kínában folytassa karrierjét, potom heti 1 millió fontos fizetéssel.

Jiangsu Suning vezetősége mindenben megegyezett a támadóval, de az átigazolás az utolsó pillanatban meghiúsult, méghozzá azért, mert a kínai klub nem akart átigazolási díjat fizetni a Realnak. Elsőre talán furcsának is tűnhet, hogy egy nemzetközi klasszisról kvázi ingyen mondjon le a klub, de a piaci körülmények ismeretében logikus lett volna, elvégre más érdeklődő nem akadt. Így pedig Bale maradt a Realnál, ahol azóta is heti 600 ezer fontot tesz zsebre, miközben még csak megszakadnia sem kell ezért az összegért.

Ma már a Real Madridnál is belátják, hibáztak, amikor megvétózták a kínai szerződését. "Hibát követtünk el, amikor nem engedtük, hogy az átigazolás végbemenjen, de nem láthattuk előre a Covid-19 okozta szituációt" - mondta a Telegraph-nak a klub egyik alkalmazottja. "Most arra számítunk, hogy a következő két idényben is nálunk lesz."

Zidane szemlátomást nem számol a walesi szélsővel, aki egyre inkább önmaga karikatúrájának tűnik azzal, hogy tudatosan rájátszik az őt ért kritikákra. Leginkább azt szokták felemlegetni vele kapcsolatban, hogy nem foglalkozik a klubjával, amelynél mostanság még hobbiját, a golfot is többre tartja. (Ezt jelképezte a "Wales. Golf. Madrid. Ebben a sorrendben." feliratú zászló is.) Újabban pedig azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy az alternatív maszkhasználat rejtelmeibe avatta be a nézőket a kispadon.

via Telegraph

Hozzászólások