La Liga - A Barcának novemberig kell nélkülöznie első számú kapusát
A Barcának novemberig kell nélkülöznie első számú kapusát
Fotó: Europress/AFP

A Barcának novemberig kell nélkülöznie első számú kapusát

HosszabbitásHosszabbitás
2020/08/18 19:40
Kedden megműtötték az FC Barcelona és a német válogatott labdarúgóját, Marc-André ter Stegent, aki novemberig nem állhat rendelkezésre.

A katalán klub honlapja kedden erősítette meg a korábbi sajtóhíreket, miszerint a 28 éves kapus - aki visszatérő ínszalagsérüléssel bajlódott a jobb térdében - felépülése két és fél hónapot vehet igénybe.

Ter Stegen már a legutóbbi szezonban is több mérkőzést hagyott ki emiatt, mostanra pedig elkerülhetetlenné vált az orvosi beavatkozás. A német kapus összesen 46 meccsen védett az idényben, és 15 alkalommal nem kapott gólt.

A katalánok első keretében két bevethető kapus maradt: a 31 éves Neto és a 21 éves Inaki Pena. Az elmúlt szezonban a második számú Netót döntően a cserék közé jelölte a szakvezetés, mindössze öt alkalommal került bevetésre. Inaki Pena a tartalékoknál védett, az első csapatban csak a kispadig jutott, de még nem mutatkozott be.

A La Liga küzdelmei a tervek szerint szeptember 12-én kezdődnek, a Barcelonának jelenleg még nincs vezetőedzője, miután hétfő este menesztették Enrique Sétient.

MTI

Hozzászólások