La Liga - Elhalasztották az FC Barcelona elnökválasztását
Elhalasztották az FC Barcelona elnökválasztását
Fotó: Europress/AFP

Elhalasztották az FC Barcelona elnökválasztását

HosszabbitásHosszabbitás
2021/01/15 17:56
A koronavírus-járvány miatt elhalasztották az FC Barcelona jövő vasárnapra tervezett elnökválasztását.

"A regionális kormány által elrendelt kijárási korlátozások miatt a választások időpontját el kell halasztani" - áll a katalán klub pénteki közleményben.

Carles Tusquets ideiglenes elnök péntek délután egyeztet a három versenyben maradt jelölttel, Joan Laportával, Victor Fonttaé és Toni Freixával, hogy közösen döntsenek a választás új időpontját.

A Barcelona legsikeresebb ex-elnöke a legesélyesebb a közelgő választáson | Eurosport

Az El Mundo Deportivo felmérése szerint az FC Barcelonát 2003 és 2010 között már irányító Joan Laporta a legnagyobb favorit a három hét múlva esedékes elnökválasztáson. A megkérdezettek több mint fele szavazna az ügyvédre, őt követi Víctor Font.

A találkozóra azért is szükség van, mert a Barcelona labdarúgócsapata szeretné leigazolni Eric Garciát, a Manchester City védőjét, de a szerződtetése meghaladja Tusquets jogkörét, így a három jelölt hozzájárulására is szüksége van ehhez.

Az egyesület korábbi elnöke, Josep Maria Bartomeu október végén mondott le tisztségéről. Az előző elnök távozásakor még heten gondolták úgy, hogy három hónappal később versenybe szállnak majd a posztért.

MTI

Hozzászólások