La Liga - Elhagyja a Barcelonát a vb-ezüstérmes középpályás
Elhagyja a Barcelonát a vb-ezüstérmes középpályás
Fotó: Europress/AFP

Elhagyja a Barcelonát a vb-ezüstérmes középpályás

HosszabbitásHosszabbitás
2020/09/01 17:54
Az FC Barcelonától az Európa-ligában címvédő Sevillához igazolt Ivan Rakitic világbajnoki ezüstérmes labdarúgó.

A 32 éves horvát válogatott középpályás két évre írt alá régi-új csapatához, amelynek színeiben 2011 januárja és 2014 júniusa között már játszott. Az átigazolás pénzügyi részleteit nem hozták nyilvánosságra.

A 2014-ben a Sevillával EL-győztes Rakitic az elmúlt hat évben négy bajnoki címet és négy Király Kupát nyert a Barcelonával, amellyel egyszer a Bajnokok Ligájában és a klubvilágbajnokságon is diadalmaskodott.

A középpályásnak spanyol médiaértesülések szerint azért kellett távoznia a katalán klubtól, mert az új edző, a holland Ronald Koeman nem tartott rá igényt.

A Barcelona azok után kezdett kiárusításba, hogy a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében 8-2-re kikapott a későbbi győztes Bayern Münchentől, majd Enrique Setien helyére kinevezte Koemant vezetőedzőnek. A szakember több játékossal - a többi között Luis Suárezzel és Arturo Vidallal - is közölte, nem tart rájuk igényt a továbbiakban, ráadásul a hatszoros aranylabdás Lionel Messi is bejelentette, hogy távozni kíván.

A Svájcban született Rakitic az FC Baselben kezdte profi pályafutását, majd a Schalkét és 2011-től a Sevillát erősítette, mielőtt 2014-ben 18 millió euró ellenében Barcelonába szerződött. A közelmúltban bejelentette, hogy szívesen visszatérne Sevillába, ahol megismerkedett a feleségével.

Hozzászólások