La Liga - Felbontotta szerződését Diego Costa az Atlético Madridnál
Felbontotta szerződését Diego Costa az Atlético Madridnál
Fotó: Eurosport/Getty

Felbontotta szerződését Diego Costa az Atlético Madridnál

HosszabbitásHosszabbitás
2020/12/29 13:41
Az Atlético Madrid beleegyezett, hogy Diego Costa felbontsa a szerződését a klubbal.

A La Ligában listavezető fővárosi egyesület keddi közleményében jelezte: a támadó néhány napja kérte, hogy személyes okokból azonnal távozhasson a csapattól.

A 32 éves Costa szerződése még jövő júniusig érvényes volt, de a felek megegyezése alapján most felbontották a megállapodást.

"Sok időt töltöttünk el együtt, sokat adott nekünk, de mi is igyekeztünk sokat adni neki" - fogalmazott Diego Simeone, az Atlético Madrid vezetőedzője. Hozzátette, Costával megbeszélték a távozásához vezető személyes okokat, a klub pedig úgy akart segíteni neki, hogy a futballista egyéni érdekeit ne sértse.
"Szükségét érezte annak, hogy új kihívást találjon, és biztos vagyok abban, hogy bárhol is folytatja, jól fog teljesíteni, mert egy igazi harcos" - jelentette ki Simeone.

Diego Costa 2014-ben spanyol bajnoki címet nyert az Atléticóval, de abban az évben eligazolt a Chelsea-hez. A spanyol válogatott támadó 2018-ban visszatért a madridi együtteshez, sérülései miatt azonban már nem tudott olyan sikeres lenni, mint a korábbi atléticós időszakában. Visszatérése óta Costa 43 bajnoki meccsen volt a kezdőcsapat tagja, ezeken 12 gólt szerzett, és két trófeához, a 2018-as Európa-liga, valamint Európai Szuperkupa megnyeréséhez segítette az Atléticót.

MTI

Hozzászólások