La Liga - Darabjaira hullik a Barcelona?
Darabjaira hullik a Barcelona?
Fotó: Europress/Getty

Darabjaira hullik a Barcelona?


2015/01/07 08:35

Barcelonában nincs minden rendben. A csapat a FIFA-büntetésnek köszönhetően idén nem igazolhat új játékost, a hétvégén kikaptak a Real Sociedadtól, hétfőn kirúgták a sportigazgató klublegendát, Andoni Zubizarretát, Lionel Messi állítólagos gyomorpanaszai miatt kihagyta a csapat hétfői, nyilvános edzését, ráadásul a vezetőedző Luis Enrique két meccses ultimátumot kapott arra, hogy felmutasson valamit a csapatnál.

Az ultimátum tényéről a Mundo Deportivo számolt be: a lap szerint a katalán sztárcsapatnak mind az Elche elleni csütörtöki kupameccset, mind az Atlético Madrid elleni hétvégi bajnoki rangadót meg kell nyernie ahhoz, hogy ne kössenek útilapot Luis Enrique talpára. Az edzővel szemben kritikaként fogalmazták meg, hogy a csapat játéka nem fejlődik, a munkakapcsolata igen rossz a keret tagjaival (főként a kulcsemberekkel), ráadásul éles kritikaként rótták fel neki, hogy a Sociedad elleni bajnokin a kispadon kezdette Messit, Neymart, Gerard Piquét és Dani Alvest is.

A katalánok mestere persze megindokolta, miért döntött így, ez azonban úgy tűnik, nem elégítette ki a vezetőket. Enrique játékosoknak nem tetsző módszereiről már a szezon eddigi részében is érkeztek hírek, így az öltözői hangulat semmiképpen nem lehet túl fergeteges.

És ha már korábban Lionel Messi is szóba került: mint már említettük, az argentin csillag gyomorpanaszai miatt kihagyta a csapat tegnapi, nyilvános edzését, ami Enrique elmondása szerint "nem volt túl szép dolog", mivel a rajongók természetesen vele szerettek volna leginkább találkozni. Messire eddig nem volt jellemző, hogy cserben hagyta volna a drukkereket, így vagy tényleg beteg volt, vagy valami más, komolyabb sérelem állhat a háttérben. A Cadena Cope szerint ez utóbbi felé billen a mérleg nyelve, mivel az öltözői hírek arról szólnak, az argentin a hétvégi meccs után nehezményezte, hogy miután nem kezdőként számítottak rá, miért tőle várták a megváltást a második negyvenöt percben.

Ehhez még csak annyit tennénk hozzá, hogy az AS beszámolója szerint a Chelsea még ebben az évben (lehet, hogy már most, télen) konkrét ajánlatot készül tenni Messiért, akinek legjobb barátja, Cesc Fabregas nyár óta a londoniakat erősíti. Ráadásul az argentin mindezt megfejelte azzal, hogy ezen hírek, valamint a kihagyott edzés után, gyomorpanaszai közepette elkezdte követni a Chelsea hivatalos Instagram-oldalát. Finoman szólva sem a legjobb időzítés...

Hozzászólások