La Liga - Amikor mindenki Messire figyelt, a világbajnok, aranylabdás védő inkább Iniestát csodálta
Amikor mindenki Messire figyelt, a világbajnok, aranylabdás védő inkább Iniestát csodálta
Fotó: Europress/AFP

Amikor mindenki Messire figyelt, a világbajnok, aranylabdás védő inkább Iniestát csodálta

Takács MártonTakács Márton
2020/05/13 15:41
Fabio Cannavaro kifejezte az Andrés Iniesta iránti rajongását, mint elmondta, ő mindig inkább a világbajnok spanyol középpályást figyelte Lionel Messin túl.

A jelenleg a japán ligában szereplő Vissel Kobe játékosa, Iniesta hétfőn ünnepelte 36. születésnapját, nem várt ajándékot kapott a 2006-ban vb-aranyérmes, aranylabdával kitüntetett Fabio Cannavarótól. A spanyol világklasszis még 2018-ban távozott a Barcelonából, ahogy pályafutása során mindent megnyert. 

Cannavaro, aki a Real Madrid játékosaként két bajnoki címet is szerzett a La Ligában, azt mondta, hogy mindig szemmel tartotta Iniestát, akit széles körben a valaha volt egyik legjobb középpályásnak tartanak.

Tehetségben Iniesta állt a legközelebb Messihez a Barcelonát BL-győzelemig vezető edző szerint | Eurosport

A spanyol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Luis Enrique elmondta, melyik játékos áll legközelebb az argentin legendához, Lionel Messihez játéktudásban. A spanyol szövkap szerint Andres Iniesta volt a legközelebbi tehetség Lionel Messihez mérve azok közül, akiket ő is edzett. A hatszoros aranylabdás Messit széles körben minden idők legnagyobb labdarúgójának tekintik, Luis Enrique akkor dolgozott vele, amikor 2014 és 2017 között a Barcelona vezetőedzője volt.

"Olyan stílusban futballozott, hogy az ember nem tudta nem szeretni a játékát." - nyilatkozta Fabio Cannavaro. "Egy tökéletes profi volt, és emellett nagyon szerény. Szerettem. Lehet, hogy mindenki Messit figyelte, én inkább Iniestát néztem."

Cannavaro korábban Messit hasonlította egy másik argentin legendához, Diego Maradonához - ragaszkodva ahhoz, hogy ez utóbbi „egy másik világot” jelent. A Juventus korábbi védője ugyanakkor úgy véli, hogy nehéz összehasonlítani a különféle nemzedékek legjobb szereplőit.

"Nagyon tisztelem Messit. Az új generáció számára ő az egyik legjobb. De Maradona más, mert a futball is más volt. Rengeteg rúgást kapott, de mindig uralkodott magán és kemény volt. Messi van a topon, de Maradona egy másik világ. Soha nem hasonlítom őt össze más játékosokkal. Soha nem láttam játszani Pelét, de sokat figyeltem Maradonát, hét éven át minden mérkőzését láttam. Ő nem az egyik legjobb, hanem a legjobb."

Cannavaro-Iniesta-olasz-spanyol-válogatott-min.jpgFotó: Europress/AFP

Cannavaro véleményt nyilvánított a PSG szupersztárjáról, Kylian Mbappéról is - aki olyan játékos lehet, mint amilyen a saját generációjának csúcsát jelentő Messi. Úgy érzi, hogy Mbappe a Real Madridban talán még Cristiano Ronaldo elképesztő örökségével is versenyezhetne, amelyet a portugál a Királyi Gárdánál hagyott. 

"A Real Madridnak olyan játékosokra van szüksége, mint amilyen Mbappé, egy olyan fiatal csillag, aki Cristiano Ronaldo nyomába léphet. Teljesen normális, hogy a Real szeretné leigazolni őt, de azt is figyelembe kell venni, hogy a PSG tulajdonosainak nincs szükségük a pénzre. Ambiciózusak és meg akarják nyerni a Bajnokok Ligáját. Úgy gondolom, hogy a madridiak számára nehéz lesz megszerezni őt. A PSG elnöke olyan személy, aki nyerni akar, jól ismerem őket, foggal-körömmel fognak Mbappé megtartásáért küzdeni." - fejezte be nyilatkozatát Cannavaro.

via goal.com

Hozzászólások