La Liga - Buffontól a spanyol rendőrségig: özönlenek a köszöntések a visszavonult Iker Casillasnak
Buffontól a spanyol rendőrségig: özönlenek a köszöntések a visszavonult Iker Casillasnak
Fotó: Europress/AFP

Buffontól a spanyol rendőrségig: özönlenek a köszöntések a visszavonult Iker Casillasnak

Sergő Z. AndrásSergő Z. András
2020/08/04 21:27
Csapattársak és ellenfelek, egyéb hírességek és néhány rendkívüli köszöntő a már visszavonult kapuslegendának. Az Iker Casillast méltató közösségi bejegyzésekből válogatottunk.

Mint arról korábban beszámoltunk, a mai napon bejelentette visszavonulása a Real Madrid, az FC Porto és a spanyol válogatott 39 éves világbajnok kapusa. Iker Casillas sokak által kedvelt figura volt, visszavonulására az egész szakma és a futballszerető szakvélemény is megmozdult.

Az elsők között köszöntötte a visszavonult kapust Florentino Perez, a Real Madrid elnöke. A Marca TV-nek így nyilatkozott:

Iker Casillas egyike a Real Madrid nagy szimbólumainak. A Madrid drukkerei különösen büszkék ma örökös kapitányukra, aki egyben a nemzeti válogatottnak is vezére volt. (...) Kilencéves kisfiúként jött ide, köztünk nőtt fel, és itt lett példaképe futballszurkolók millióinak. (...) Casillas tudja, hogy a Madrid az otthona, és mindig az is marad.”

A Real Madriddal háromszoros Bajnokok Ligája-győztes kapussal a közös éveikre a csapattársak is örömmel emlékeztek vissza. Sergio Ramos például azzal a puszival emlékszik vissza, amit a 2014-es Bajnokok Ligája döntőben kapott a kapustól, miután a 93. percben góljával hosszabbításra mentette a mérkőzést a városi rivális Atlético Madrid ellen. (Majd bevágott még a Real 3 gólt, ez volt Casillas utolsó BL-címe.)

Casemiro a 2014-es spanyol kupával és Casillasszal pózol a Twitteren, a Radio Marca mai adásában pedig a korábbi csapattárs, Fernando Hierro méltatta. De egy kevésbé ismert momentumot említ meg Kaká. Instagram posztjában a minden augusztusban megrendezett Trofeo Teresa Herrera négyes kupáért járó díjat emelik fel.


Természetesen számos szervezet, az UEFA, a FIFA, a spanyol liga és mások is köszöntötték. A legfurcsább azonban a spanyol rendőrségé. Twitter bejegyzésükben megköszönik a sok szép emléket, majd arra invitálják, lépjen be az egyenruhások közé.

Iker Casillas iránti tiszteletet mi sem mutatja jobban, minthogy számos vetélytárs, a rivális csapatok kiválóságai is hoztak ma valami közös emléket. Az Atlético Madrid csatára, Fernando Torres a válogatottban megélt közös emlékekre gondol, és 2008-as európa-bajnoki trófeájukat posztolta Twitteren. Egy 4 évvel későbbi, egy újabb megnyert Európa-bajnokságon készült képpel búcsúzik a Barcelona korszakos zsenije, Andrés Iniesta.

Spanyol üzenetben köszöntötte őt az angol válogatott Gary Lineker is, aki a '80-as években három évig a Barcelonában is játszott. A pályatárs olasz világbajnok Gianluigi Buffon érzelmes képpel és szöveggel búcsúzik.

„Azt mondják, a versengés jobbá tesz minket másoknál, miközben sosem érezzük magunkat elég tökéletesnek. Ennek a tökéletességnek a hiábavaló hajszolása tett minket azzá, akik vagyunk. Köszönöm, Iker, nélküled minden kevésbé lenne fontos.”


Iker Casillas a spanyol válogatott világ- és kétszeres Európa-bajnok kapusa, aki a Real Madrid saját nevelésű játékosaként háromszor nyerte meg a Bajnokok Ligájat. 2015-től az FC Porto játékosa. 2019 májusában szívinfarktust kapott, a 2019/20-as évadban már nem lépett pályára.

Az eddigi és a későbbi köszöntéseket szorgalmasan gyűjti a Marca, itt lehet még keresgélni.

Hozzászólások