La Liga - Kifakadt a Barcelona edzője a csapatát sújtó VAR-döntések miatt
Kifakadt a Barcelona edzője a csapatát sújtó VAR-döntések miatt
Fotó: Europress/AFP

Kifakadt a Barcelona edzője a csapatát sújtó VAR-döntések miatt

Németh DánielNémeth Dániel
2020/10/25 17:53
Ronald Koeman élesen kritizálta a játékvezetőket a hétvégi El Clásicót követően, szerinte ugyanis nagy hibát követtek el azzal, hogy megítélték Sergio Ramos büntetőjét. A holland szakember ráadásul most már tendenciát lát abban, hogy amikor a spanyol bajnokság videóbírói megvizsgálnak egy-egy kétes jelenetet, rendre a katalánok kárára ítélnek.

Szokás szerint feszült küzdelmet hozott az El Clásico, amely ezúttal a Real Madrid győzelmével zárult. Zinedine Zidane csapatára rá is fért a sikerélmény, hiszen nemrég a bajnokságban és a Bajnokok Ligájában is kínos vereséget szenvedett - ráadásul mindkét ízben hazai pályán. Federico Valverde találatával korán vezetéshez jutott a Real, ám Ansu Fati gyorsan kiegyenlített. A második félidő közepéig kiegyenlített játék folyt, a fordulópontot a Clement Lenglet szabálytalansága nyomán megítélt büntető hozta el.

A francia védő kétségtelenül visszahúzta Sergio Ramos mezét, aki ennek következtében igen látványos esést produkált a tizenhatoson belül. A VAR-szobában hosszasan tanácskoztak, végül a játékvezető is visszanézte a jelenetet, amely alapján úgy ítélte meg, Lenglet szabálytalan volt a Real Madrid védőjével szemben. A tizenegyest maga a sértett váltotta gólra, ezzel tulajdonképpel eldöntve a rangadót, a katalánoknak ugyanis nem volt újabb válaszuk. A hajrában pedig Luka Modric beállította a 3-1-es végeredményt.

A Real Madrid nyerte az El Clásicót | Eurosport

A Real Madrid nyert a spanyol labdarúgó-bajnokság hetedik fordulójának szombati rangadóján. Az elhúzódó nyári európai kupaszereplés miatt riválisainál két meccsel kevesebbet játszó házigazda - a Bajnokok Ligája új csoportszakaszának nyitókörében a Ferencvárost otthon 5-1-re verő - katalán elitalakulat a kilencedik helyről vágott neki az El Clásicónak, míg a La Ligában egy meccsel "mínuszban" levő fővárosi együttes a harmadik pozíciót foglalta el, mielőtt a Camp Nouban pályára lépett.

 

Koeman a mérkőzést követően elmondta, szerinte megkérdőjelezhető döntést hoztak a bírók, amikor megadták a büntetőt. "Nem értettünk egyet, az én szememben ez nem büntető. Remélem, egy napon valaki ezt elmagyarázza nekem. Öt mérkőzést játszottunk le, és eddig csak a Barca ellen használták a VAR-t. Elmaradt Messi büntetője a Sevilla ellen, mint ahogyan két piros a Getaféval szemben. Miért mindig a Barca ellen használják a VAR-t? Nagyszerű dolog lehetne a videóbíró, de csak akkor, ha minden csapatnak jó" - dühöngött egy sort Koeman.

"Nem beszéltem Lenglet-vel, a mozdulatot azonban láttam. Ramos szabálytalan volt Lenglet-vel szemben. Lenglet ezt követően ragadta meg Ramost, azonban nem rántotta le, mert ebben az esetben előre esett volna, nem hátra. Ismétlem: szerintem ez nem volt büntető. Normális, hogy a Madrid-játékosok próbálják nyomás alá helyezni a bírót, nincs ezzel bajom. A bíró és a VAR hozta meg ezt a döntést, a mérkőzésnek egy rendkívül fontos fázisában" - tette hozzá.

Koeman a mérkőzés végére valamennyi támadóját pályára küldte, ám ettől csak felborult a csapat egyensúlya, nem jelentettek nagyobb veszélyt a kapura. "Először hagytuk, hogy a már pályán lévők próbáljanak helyzeteket kialakítani. Utána úgy döntöttünk, hogy növeljük a sebességet a széleken, érkezett Trincao és Dembélé, Griezmann pedig Messi mellé. Az utolsó öt percben egy az egyben védekeztünk hátul. Kockázatos volt, de igazából teljesen mindegy, hogy 2-1-re, vagy 3-1-re kapunk ki" - mondta a Barca edzője.

via goal.com

Hozzászólások