La Liga - Simán nyert mindkét Madrid, a Barcelona ikszelt
Simán nyert mindkét Madrid, a Barcelona ikszelt
Fotó: Europress/AFP

Simán nyert mindkét Madrid, a Barcelona ikszelt

HosszabbitásHosszabbitás
2020/11/01 07:04
Az FC Barcelona 1-1-es döntetlent játszott az Alavés otthonában a spanyol labdarúgó-bajnokság nyolcadik fordulójának utolsó szombati találkozóján. Előtte az Atlético és a Real is nyert.

A katalán együttes annak ellenére sem tudta begyűjteni a három pontot, hogy az utolsó fél órában létszámfölényben játszott.

A hazaiak a 31. percben egy óriási kapushiba után szereztek vezetést: Gerard Piqué hazaadását Neto kapus nem tudta rendesen lekezelni, a labda átcsúszott a lábai között, az odalépő Luis Rioja szerelte a hálóőrt, majd az üres kapuba passzolta a játékszert.

A fordulás után a Barcelona nagy nyomás alá helyezte az Alavés kapuját, a francia Antonie Griezmann - már emberelőnyben - a 63. percben ki is egyenlített egy, a védelemtől ajándékba kapott labdával. Az utolsó fél órában a hazaiak kapusa, Pacheco volt a főszereplő, aki több nagy bravúrt is bemutatva mentett pontot csapatának.

Ronald Koeman csapata így már négy La Liga összecsapás óta nyeretlen, ezalatt mindössze két pontot gyűjtött, és csak a tabella 12. helyén áll.

La Liga, 8. forduló:
Alavés-FC Barcelona 1-1 (1-0)
Osasuna-Atlético Madrid 1-3 (0-1)
Athletic Bilbao-Sevilla 2-1 (0-1)
Real Madrid-Huesca 4-1 (2-0)

MTI

Hozzászólások