La Liga - Több mint egy ellenőrzés - nyomozók és előállítás a Barcelonánál
Több mint egy ellenőrzés - nyomozók és előállítás a Barcelonánál
Fotó: Europress/AFP

Több mint egy ellenőrzés - nyomozók és előállítás a Barcelonánál

HosszabbitásHosszabbitás
2021/03/01 13:57
A spanyol rendőrség gazdasági osztályának bűnügyi nyomozói vizsgálódtak a Barcelona labdarúgócsapatának stadionjában hétfőn. Josep Maria Bartomeu volt elnököt előállították.

A katalán egyesület szűkszavú közleményben tudatta, hogy a hatóság emberei a klub központjában jártak, de nem adott tájékoztatást az okokról.

A spanyol sajtó ugyanakkor arról ír, hogy a rendőrök a BarcaGate-ügyhöz kapcsolódnak, amelynek hatására október végén lemondott a korrupcióval vádolt elnök, Josep Maria Bartomeu. A mostani rendőrségi vizsgálat célja azt kideríteni, hogy a klub által megbízott cég folytatott-e ellenkampányt a közösségi médiában az őt kritizáló egykori és jelenlegi játékosokkal szemben.

A nap folyamán a nyomozók a rendőrségre kísérték a katalán klub több vezetőjét, köztük Bartomeut. A korábbi elnökhöz hasonlóan a rendőrök előállították Jaume Masferrert, az elnökség korábbi igazgatóját, Roman Gómez Pontit, a klub jogi osztályának vezetőjét és Óscar Graut, a jelenlegi főigazgatót. Sajtóhírek szerint minden jel arra utal, hogy a tanúk a kihallgatás után távozhatnak.

Az FC Barcelonánál vasárnap rendezik az elnökválasztást, amit január 24-én a koronavírus-járvány miatt halasztottak el.

Vége az interregnum állapotnak, elnököt választanak Barcelonában | Eurosport

Laporta (balról), Font és Freixa | Fotó: culemania.com Vasárnap felszáll a fehér füst a Camp Nouban, megválasztják ugyanis az FC Barcelona új elnökét. Összeszedtük, mit kell tudni a talpon maradt három jelöltről (Toni Freixa, Víctor Font, Joan Laporta), milyen ígéreteket tettek, illetve milyen gazdasági és sportszakmai tervek mentén képzelik el a klub irányítását.

MTI

Hozzászólások