La Liga - A Barcelona 135 millióért sem adja csodagyerekét
A Barcelona 135 millióért sem adja csodagyerekét
Fotó: Europress/AFP

A Barcelona 135 millióért sem adja csodagyerekét

Sergő Z. AndrásSergő Z. András
2020/06/17 11:45
A Barcelona másodjára is visszautasította a Manchester United ajánlatát. Ansu Fati 135 millió fontért sem eladó.

A még csak 17 éves Ansu Fati idén robbant be a Barcelona játékába, és a nemzetközi sajtóban rögtön a csapat topjátékosai között emlegették. A fejlődés nem maradt visszhang nélkül a vetélytársaknál sem: a Manchester United menedzsere, Ole Gunnar Solskjaer csapatépítési terveibe ugyanúgy belefér a spanyol utánpótlás-válogatott tehetség.

A United korábban már tett egy 90 milliós ajánlatot, ezt fejelték meg most 45 millióval. Mindeközben a katalán csapat ragaszkodik hozzá, hogyha valaki ki akarja vásárolni a játékost, a 151 milliós elengedési záradék teljes összegét kell kifizetni. A klub igazgatója, Xavier Vilajoana mindenesetre azt mondja:

„Sosem volt szó arról, hogy eladnánk. Az akadémia játékosokat nem arra használjuk, hogy pénzzé tegyük.”

Vilajoana mindenképpen alapembert szeretne belőle nevelni, és tény, hogy Fati egyike volt annak a hat megnevezett játékosnak, akit a gazdasági nehézségek ellenére sem szeretne kiárusítani a csapat. Mert egyébként a járvány után a Barcelonának pénzre van szüksége, nagyjából bárki eladó. Különösen a Münchenben kölcsönben játszó Philippe Coutinho, Ousmane Dembele, Ivan Rakitic, Nelson Semedo, Samuel Umtiti és Arturo Vidal eladásából remélnek komolyabb összegeket.

Az angol The Times forrásai szerint azonban ezek a játékosok sokkal inkább arra alkalmasak, hogy felhívják a nagy csapatok figyelmét Fatira. Vagyis: ha tényleg pénzre van szükségetek, adjátok el nekünk Fatit. Mert valóban, a fiatal játékos 24 mérkőzésen öt gólt szerzett, az ősszel a Bajnokok Ligájában pedig egész Európának megmutatta, mire képes. Szerződése 2022-ig tart, de a csapatnak lehetősége van meghosszabbítani 2024-ig.


Minek a Barcának Neymar, amikor ilyen tehetségei vannak? | Eurosport

Pár héttel ezelőtt Ansu Fati neve legfeljebb a világ legnagyobb tehetségeire leső játékosmegfigyelőinek, esetleg a legelvakultabb Barcelona-rajongóknak mondott valamit. A 16 éves támadó azonban villámgyorsan letette névjegyét a felnőttek között: a hétvégén például a La Liga történetének legfiatalabb játékosa lett, aki gólt és gólpasszt szerzett egy mérkőzésen.

Mindeközben a manchesterieknek Fatival lehetősége lenne tovább építeni fiatal tehetségekből álló, új arculatú csapatát. Az angolok jelenlegi érdeklődése ugyanis nemcsak iránta, hanem a Borussia Dortmund fiatal angolja, Jadon Sancho vagy a Bayer Leverkusen jamaicai támadója, Leon Bailey felé is aktív.

A januárban érkező Bruno Fernandes megszerzése után pedig a középpályát is szeretnék megújítani Jack Grealish (Aston Villa) és Donny van de Beek (Ajax) megvásárlásával.

via The Sun

Hozzászólások