La Liga - Tisztázta korrupciós vádjait a Barcelona, a jelentés szerint nincsen semmiféle propaganda
Tisztázta korrupciós vádjait a Barcelona, a jelentés szerint nincsen semmiféle propaganda
Fotó: Europress/AFP

Tisztázta korrupciós vádjait a Barcelona, a jelentés szerint nincsen semmiféle propaganda

Sergő Z. AndrásSergő Z. András
2020/07/07 10:44
Nem folytatott a Barcelona elnöke lejárató kampányt ellenfeleivel szemben – állítja egy hétfőn nyilvánosságra hozott jelentés. A februárban kirobbant, „Barcagate” nevű botrány szerint vaskos összeget fizetett a klub egy PR-cégnek, hogy jó fényben tüntessék fel Josep Maria Bartomeut.

Még februárban hozta nyilvánosságra az ügyet a spanyol Cadena Ser nevű rádió, ami szerint a Barcelona elnöke Josep Maria Bartolomeu 900 000 €-s kommunikációs szerződést kötött az I3 Ventures nevű céggel, hogy a sajtóban jó színben tüntessék fel az elnököt, és negatív megközelítést kapjon néhány ellenlábas, pl. a következő elnökválasztás jelöltjei, Víctor Font, Joan Laporta vagy Agustí Benedito,

de olyanok is kaptak a fekete levesből, mint az elnököt kritizáló Guardiola vagy Carles Puyol.

A kampány során létrehozott álprofilokról nem is beszélve.

A klub azonban ma közleményt adott ki  ami azt írja, hogy a PricewaterhouseCoopers által feltárt jelentés szerint az FC Barcelona és az I3 Ventures kötött szerződés semmilyen negatív kampány lebonyolítására nem tér ki, és a pénzmozgás mértéke sem tér el jelentősen a megszokottól. Josep Vives szóvivő továbbá visszautasította a vádakat, és kijelentette, a klub jogi lépéseket foganatosít mindazok ellen, akik megkérdőjelezték annak hitelességét.

Kirúghatják a Barcelona vezetőedzőjét a gyenge eredmények és játék miatt | Eurosport

Ha hihetünk a sajtóhíreknek, Quique Setiennek már csak pár hete maradt, hogy meggyőzze a Barcelona játékosait és a vezetőségét az alkalmasságáról. Az edző januárban vette át a katalán csapat irányítását, miután a korábbi szakvezető, Ernesto Valverde elveszítette az öltöző és a vezetőség bizalmát. Most úgy tűnik, hogy Setien is hasonló sorsra jut a nyáron.

A Barcelona körül azonban már korábban is voltak zűrök az elmúlt hónapokban. Bartomeu elnök áprilisban egy telefonkonferencián mondott fel négy elnökségi tagnak. A látványos szakítást valószínűleg egy puccskísérlet előzte meg, hiszen a négy eltávolított vezető nyáron előrehozott tisztújítást szeretett volna elérni az idén januárban frissen kinevezett alelnök, Emili Rousaud támogatásával.

Nem sokkal később több társával együtt Rousaud is lemondott, ahogy közleményükben fogalmaztak:

„Kiemelnénk a közösségi médiában fenntartott fiókok körüli ügyeket, mint a csalódottságunk egy pontját.”

Úgy tűnik tehát, miközben a Real Madridot segítő VAR és Messi élethosszig tartó szerződése van az érdeklődés középpontjában, Bartomeu csatát nyert, a háború végét azonban a jövő évi elnökválasztás idején látjuk meg.


via Marca

Hozzászólások