La Liga - A Real Madrid korábbi angol játékosa visszavinné Gareth Bale-t a Premier League-be
A Real Madrid korábbi angol játékosa visszavinné Gareth Bale-t a Premier League-be
Fotó: Europress/AFP

A Real Madrid korábbi angol játékosa visszavinné Gareth Bale-t a Premier League-be

Nánási AntalNánási Antal
2020/09/12 13:35
Steve McManaman szerint Gareth Bale-nek távoznia kellene Madridból, hogy újra felépítse magát és a karrierjét, ehhez pedig a legjobb közeget a Premier League tudná biztosítani a számára. A Liverpool és a Real Madrid korábbi középpályása úgy véli, 31 évesen még bőven van pár jó év a walesi karrierjében, amit vétek lenne veszni hagyni.

Amikor adták volna, nem vitték, most amikor adnák, akkor pedig egyelőre nem viszik. Röviden így lehetne összefoglalni a Real Madrid és Gareth Bale közötti felhőtlennek nehezen nevezhető viszonyt. A walesi játékos, aki tulajdonképpen perememberré silányult Madridban, maga is távozna a királyi gárdától, hiszen elsősorban futballista, aki játszani szeretne. Ehhez azonban az kellene, hogy engedjen eltúlzott fizetési igényeiből (jelenleg cirka heti 500 000 fontot tesz zsebre a Realnál), amihez ellenben kevésbé fűlik a foga.

Hol köthet ki a Real Madridtól kiutált sztárjátékos? | Eurosport

Gareth Bale állítása szerint hajlandó távozni a Real Madridtól és nyitott a Premier League-be való visszatérésre, klubja azonban - eddig - megakadályozta, hogy új fejezetet nyisson a pályafutásában. A Sky Sports írása nyomán összefoglaltuk, milyen lehetőségei lehetnek a 31 éves walesi klasszisnak.

2013-ban Gareth Bale Madridba igazolása volt az az üzlet, amely áttörte az akkor lélektaninak tűnő 100 millió eurós transzferdíj határt, megnyitva ezzel az utat az utóbbi évek őrült költekezései előtt. Az átigazolási díj mértékén túl a szerződésben rögzített fizetés még a mai viszonyokat ismerve is csillagászati, nem véletlen, hogy élelmes angol futballszurkolók létrehoztak akkoriban egy honlapot, ahol jópofa módon tartották számon, hogy pár másodperc, óra vagy éppen nap alatt Bale keresetéből mi mindent lehetne vásárolni. A honlap kereseti számlálója egyébként mind a mai napig működik, megtekintését csak erős idegzetű olvasóinknak ajánljuk.

Bale kapcsán most egy korábbi angol válogatott játékos, Steve McManaman szólalt meg, akinek határozott elképzelése van azzal kapcsolatban, hogy hol és hogyan lehetne új életet lehelni a jelenleg nagyon stabil kereseti lehetőséget, ám annál kevesebb tényleges futballista tevékenységet nyújtó karrierbe.

„Úgy vélem Gareth-nek vissza kellene térnie a Premier League-be, hogy újra a legjobb játékát tudja nyújtani. Tudom, hogy 31 éves és túl van jónéhány sérülésen is, de az utóbbi időszakban keveset játszott, úgyhogy szerintem kellőképpen fitt és erős, hogy játékra jelentkezzen.”

Steve McManaman és Luis Figo egy Real öregfiúk mérkőzésenSteve McManaman és Luis Figo egy Real öregfiúk mérkőzésenFotó: Europress/AFP

A Real Madriddal összesen nyolc trófeát begyűjtő angol rövid nyilatkozatában arra is kitért, hogy a jelenlegi helyzet minden érintett fél számára kényelmetlen és káros, így a megoldás mihamarabbi megoldása abszolút közös érdek. Rávilágított továbbá arra: az, hogy Bale hónapok óta nem játszik, a lehető legrosszabb forgatókönyv egy profi futballista számára, így ebben a kérdésben lépni kell.

„Gareth számára most az a legfontosabb, hogy játszon. Ha a Real Madridnál nem kapja meg a lehetőséget, akkor meg kell próbálnia azt máshol elérni.”

A szóba jöhető kérők köre még a Premier League anyagi lehetőségeit ismerve is meglehetősen szűk, és a játékosnak így is bőven vissza kellene vennie a jelenleg heti rendszerességgel a számlájára érkező több mint félmillió fontos fizetéséből. Ahogyan arról mi is beszámoltunk, a legkézenfekvőbb megoldás a Tottenhambe való visszatérés lenne, a klub azonban még nyögi az új stadion megépítése miatt felvett banki hiteleket, továbbá Mourinho kezei alatt inkább a fiatal játékosok beépítésének irányába mozdult el. Más kérdés, hogy egy ilyen időszakban, amikor zártkapus mérkőzések miatt a klubok nem számíthatnak meccsnapi bevételekre, egy Bale kaliberű igazolás jelentősen dobhatna az egyéb merchandising jellegű bevételeken, ami talán már gondolkodóba ejtheti Daniel Levy tulajdonost.

A koronavírus-járvány miatt meghosszabbított átigazolási időszak október 5-ig nyitva tartja még a piacot, így Bale-nek és menedzsmentjének van még pár hete arra, hogy komoly érdeklődés esetén dűlőre jusson a Real vezetőségével. Ha ez nem sikerül, Bale fontossági sorrendje továbbra is változatlan marad: Wales. Golf. Madrid.

via

Hozzászólások