La Liga - "Azt akarom látni, hogy focizol!" - egykori csapattársa üzent a Real Madridban tengődő Bale-nek
"Azt akarom látni, hogy focizol!" - egykori csapattársa üzent a Real Madridban tengődő Bale-nek
Fotó: Europress/AFP

"Azt akarom látni, hogy focizol!" - egykori csapattársa üzent a Real Madridban tengődő Bale-nek

Takács MártonTakács Márton
2020/08/13 17:30
Dimitar Berbatov szerint Gareth Bale túl tehetséges ahhoz, hogy a kispadon üljön, és úgy véli, valami nincs rendben a walesi státuszával a Real Madridnál.

Bale egyetlen percet sem töltött a pályán a koronavírus miatti leállásból való visszatérés után, fel nem használt cserének bizonyult a Real utolsó 10 La Liga-mérkőzéséből nyolc alkalommal is. A 31 éves támadó meglepő hiányzó volt Zinedine Zidane 22 fős keretéből a múlt héten a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének második felvonásán a Manchester City ellen, amelyet a spanyolok 2-1-re veszítettek fel az Etihad Stadionban.

Az összecsapás előtt a francia elmagyarázta, hogy Bale kérte, hogy hagyják ki, de ő is ragaszkodott hozzá, hogy továbbra is „tiszteletbeli kapcsolatot” ápoljon a tapasztalt szélsővel. Zidane megjegyzései ellenére továbbra is pletykák terjednek az öltözőből, és a nyári átigazolási időszakban Madridba kerülhetnek a walesi válogatottért fizetett óriási pénzek. 

Már megbánta a Real Madrid, hogy megvétózta Bale kínai szerződését | Eurosport

Gareth Bale és a Real Madrid tipikusan olyan helyzetben van, amelyben mindenki csak veszít. A játékos leginkább azt a lehetőséget, hogy pályafutása utolsó igazán produktív éveiből kihozza a maximumot, miközben azt nem szabad elfelejteni, hogy ezért jókora anyagi ellenszolgáltatást kap. A klub pedig gyakorlatilag a semmiért fizet éves szinten 18,5 millió fontot.

Berbatov beismerte, hogy zavarja Bale jelenlegi helyzete, miután látta, hogy négy Bajnokok Ligája-trófeáját és két La Liga-címet is nyert egykori tottenham-es csapattársa, mióta az 2013-ban a Spursből a Santiago Bernabéu-ba költözött. A bolgár, aki karrierje csúcspontján a Tottenhamben játszott, azt akarja, hogy a walesi játékos a lehető leghamarabb visszatérjen a pályára, mivel elkallódhat, ha továbbra is a partvonalon kívülre szorul.

"Amikor hallottam, hogy Gareth Bale nem akar játszani, meglepődtem, és még ennél is meglepőbb, hogy Zidane a média felé is ezt sugallta. Valami nincs rendben vele. Ha megfelelő állapotban van, akkor borzasztó, hogy nem játszik. Ha egy játékos megtagadja ezt, az nagyon zavar. Gareth, azt szeretném látni, hogy focizol! Túl tehetséges ő ahhoz, hogy a padon üljön" - nyilatkozta Berbatov.

via goal.com


Hozzászólások