La Liga - Zidane-t nem zavarják a Mourinho visszatéréséről szóló pletykák
Zidane-t nem zavarják a Mourinho visszatéréséről szóló pletykák
Fotó: Europress/AFP

Zidane-t nem zavarják a Mourinho visszatéréséről szóló pletykák

Németh DánielNémeth Dániel
2019/09/22 10:08
Mindössze öt mérkőzést játszott le a 2019/20-as idényben a Real Madrid, Zinedine Zidane azonban máris nyomás alá került a felemás eredmények miatt. Többen úgy tudják, feszült a viszony közte és Florentino Pérez elnök között, és amennyiben nem javul rohamléptekkel a csapat formája, idő előtt távozhat a francia klublegenda. Aminek José Mourinho lehetne a nagy nyertese.

Valahol természetes az, ami a Real Madrid körül zajlik, hiszen egy újjáépülő csapattól egészen egyszerűen nem lehet elvárni, hogy azonnal a megszokott színvonalon teljesítsen. Nyáron a fővárosiak bőven 300 millió fölötti összeget költöttek el a keret megerősítésére, zömmel fiatal, ezen a szinten még tapasztalatlan játékosokra, mégsem mutat igazán jól a jelenlegi projekt. Részben azért, amit Zidane leginkább sérelmezett: a keretet javarészt kifutófélben lévő veteránok és ezen a szinten rutintalan tehetségek alkotják.

Miért bizonytalan Zidane jövője a Real Madridnál? | Hosszabbítás

Amennyire váratlanul jött, épp annyira tűnt logikusnak, amikor Zinedine Zidane lemondott a Real Madrid vezetőedzői posztjáról. Előre látta, hogy az újjáépítés elkerülhetetlen, ő pedig csak veszíthet azzal, ha belevág egy bizonytalan projektbe. Az idő őt igazolta, épp ezért volt furcsa döntés, hogy kevesebb mint egy évvel később visszatért a klubhoz, a helyzet ugyanis alig változott.

2019 márciusa óta Zidane 16 mérkőzésen ült a Real Madrid kispadján, ebből csak hetet tudott megnyerni, ami egészen borzasztó, 44%-os győzelmi arány. Aggasztó tendencia, hogy ebben az időszakban 23 gólt kaptak, ami legfeljebb akkor lenne elfogadható, ha ezt a jó támadójáték kompenzálná. Azonban mostanság ebben a tekintetben is akadozik a Real játéka, Karim Benzemán kívül nincs igazán megbízható támadója. Legutóbb a Paris Saint-Germain ellen szenvedett csúnya, 3-0-s vereséget Zidane csapata, így a viharfellegek egyre csak gyűlnek.

Vasárnap a Real Madridra fontos mérkőzés várhat, a szezont remekül kezdő Sevilla otthonába látogat. A mérkőzés abból a szempontból különösen pikáns lesz, hogy a sevillaiak vezetőedzője az a Julen Lopetegui, aki tavaly embereset bukott a Real Madrid kispadján. Elképzelhető, hogy egy újabb vereség már elegendő ürügyet szolgáltatna Pérez számára, hogy lecserélje az edzőt. Amennyiben így történne, a spanyol sajtó szerint az elnök által nagyra tartott José Mourinho vehetné át a francia megüresedett helyét a padon.

000_19T6PE.jpg Fotó: Europress/AFP

"A sajtóban jóformán úgy írnak, mintha már távoztam volna a klubtól" - mondta a Sevilla elleni mérkőzés előtt Zidane. "Úgy érzem, erős vagyok. Megtanultam, hogy az utolsó pillanatig dolgozni kell, és sohasem szabad visszanézni. Nem gondolkodom a távozáson, csak a holnapi mérkőzés megnyerése jár a fejemben. Azt, hogy milyen nehézségekről beszélnek velünk kapcsolatban, nem tudjuk irányítani. Azért döntöttem a visszatérés mellett, mert tetszett az új projekt. Itt vagyok, próbálkozom. Próbáljuk együtt elérni a céljainkat."

"Nem zavarnak a Mourinhóval kapcsolatos hírek. Ez van. Itt elég elveszíteni egy mérkőzést, és mindenen változtatni kell" - jegyezte meg az edző.

Zidane szerint most az a legfontosabb, hogy változatlanul keményen dolgozzanak. "Mindent bele kell adnunk a győzelem érdekében. Nehéz a Sevillával idegenben játszani, de ez mindig is így lesz. Változatlanul keményen kell dolgoznunk, meccsről meccsre készülnünk, hogy javuljanak az eredményeink. Ilyen a futball: megvan az esélye, hogy gyorsan megváltoznak a dolgok. Ez nekem is segítséget jelent. Nem beszélhetünk minden témáról, ami felmerül a klub kapcsán, mint ahogyan az összes kritikára sem válaszolhatunk."

via Goal.com

Hozzászólások