La Liga - Átbulizta az egész évet, úgy lett gólkirály az Atlético olasz csatára
Átbulizta az egész évet, úgy lett gólkirály az Atlético olasz csatára
Fotó: atthematch.com

Átbulizta az egész évet, úgy lett gólkirály az Atlético olasz csatára

Takács MártonTakács Márton
2020/04/26 18:30
Az egykori csatár, Christian Vieri elmesélte, hogy az Atlético Madridnál töltött egyetlen szezonjában minden este a spanyol fővárosban bulizott, de így is gólkirályként zárta at évet. 

Vieri mindössze egy szezont töltött az Atléticónál, miután 1997-ben a Juventusból Madridba szerződött. A legendás olasz csatár 24 mérkőzést játszott a La Liga 1997/98-as idényében, és ugyanennyi góllal, tehát 24 bajnoki góllal zárta az évet. A fővárosi klub a hetedik lett a spanyol bajnokságban, és bejutott az UEFA-kupa elődöntőjébe. 

Olyanokat előzött meg a mesterlövészek között, mind a Barcelona klasszisai, Rivaldo (19 gól) és Luis Enrique (18), akik bajnokok lettek, a legtöbb gólt szerző labdarúgónak járó Pichichi-trófeát viszont az olasz nyerte. 

A Juventus és az Inter korábbi csillaga azóta beismerte, hogy nem csak a pályán jeleskedett, azon kívül is ő volt a király. 

"A Juvéban profi voltam, Madridban viszont minden este elmentünk szórakozni." - mesélte Vieri, aki egyetlen spanyol szezonja után hazatért, és a Lazióhoz szerződött. "Én lettem a gólkirály, de este talán kissé későn mentünk vacsorázni, aztán inni és sétálni."

Vierit az egyik legjobb olasz csatárnak tartják, aki 49 mérkőzésen 23 gólt szerzett a válogatottban, és két világbajnokságon is szerepelt, 1998-ban a negyeddöntőig jutottak, 2002-ben pedig a nyolcaddöntő volt számukra a végállomás. Vieri együtt érez az argentin csillagokkal, Lionel Messivel és Gonzalo Higuaínnal, akiket gyakran kritizálnak azért, mert nem képesek az Albicelestét vb-sikerre vezetni, annak ellenére, hogy klubszinten magas színvonalú karriert tettek le az asztalra. 

A csatárlegenda szerint a mai támadók az Instagrammal foglalkoznak, nem a gólokkal | Hosszabbítás

Christian Vieri, az olasz válogatott korábbi támadója nem túl nagy rajongója a csatárok mostani generációjának, szerinte manapság a játékosok többet foglalkoznak a közösségi médiás megjelenésükkel, mint magával a játékkal. A 49-szeres olasz válogatott játékos szerint ma már elég egy "jó Instagram", hogy valakit elismerjenek a posztján.

"Messi öt döntőt veszített már Argentínával, és azt fogják mondani, hogy ez nem jó? A nemzeti csapatban mindig szükség van szerencsére. Higuaín egy bajnok. Ha gólt szerez az ember Olaszországban, gólt szerezhet szerte a világon, nem jelenthet problémát. Több mint tíz éve vágja a gólokat Európában. Ha nem nyer az ember valamit a nemzeti csapattal, akkor kritikával kell szembesülnie, de Higuaín egy komplex támadó."

via goal.com


Hozzászólások