La Liga - Ronaldo, a brazil fenomén nem akarta elhagyni a Barcelonát, már az új szerződéséről is megállapodtak, mégis eladták
Ronaldo, a brazil fenomén nem akarta elhagyni a Barcelonát, már az új szerződéséről is megállapodtak, mégis eladták
Fotó: fcbarcelona.fr

Ronaldo, a brazil fenomén nem akarta elhagyni a Barcelonát, már az új szerződéséről is megállapodtak, mégis eladták

Takács MártonTakács Márton
2020/02/13 13:03
A legendás brazil csatár, Ronaldo állítása szerint annak idején megegyeztek a Barcelonával, hogy a Camp Nou-ban marad, ám Spanyolországban a leghosszabb varázslatát a Real Madridban produkálta, nem a katalánoknál.

A brazilok legendás támadója, Ronaldo kijelentette, hogy sosem akart távozni Barcelonából, már az új szerződéséről is megállapodtak, amikor 1997-ben mégis elszerződött a Barcától, mégpedig az Internazionaléhoz, Olaszországban pedig végképp sztárstátuszba emelkedett.

A Barcelona egykori elnöke, Joan Gaspert azt nyilatkozta a goal.com-nak 2018-ban, hogy húsz évvel azelőtt nem állt szándékában eladni Ronaldót, de az Inter világrekordot jelentő 19,5 millió fontos (27 millió dolláros) ajánlata arra kényszerítette, hogy mégis megváljanak az akkori Barca legnagyobb értékétől. Ezt a történetet támasztotta alá most Ronaldo friss megszólalása, ahol ő maga is elismerte, hogy több időt szeretett volna eltölteni a katalánoknál, nem csak egy szezont. 

Ronaldo_Barca.jpg Fotó: Europress/AFP

Ronaldo ezt mondta erről a DAZN Italy-nak: "A szezon végén azon voltunk, hogy aláírjam az új szerződésemet a Barcelonával, miután megállapodtunk, elmentem a brazil nemzeti csapathoz. Öt nappal később felhívtak, hogy mégsem hosszabbítják meg a kontraktusomat a klubbal. Nem az én kezemben volt a sorsom, pedig maradni akartam. A klub nem értékelt engem úgy, ahogy gondoltam, hogy kellene, így a döntés nem az én kezemben volt. Szerettem volna továbbra is a Barcelonában játszani, de a dolog nem rajtam múlt."

Ronaldo távozott, pedig egy egész korszakot meghatározhatott volna a La Liga óriásklubjánál, mert az az egy barcás idénye is fantasztikusan sikerült. 49 mérkőzésén 47 gólt lőtt és hét gólpasszt jegyzett a Barcelona mezében. Egykori csapattársa, Miguel Angel Nadal így vélekedett erről: "Úgy gondolom, hogy a játékstílusa és az eredményessége alapján egy egész érát meghatározhatott volna a Barcelonánál, ha továbbra is velünk marad. Kár, hogy úgy alakult, ahogy."

A Barca akkori jobbhátvédje, Albert Ferrer hozzátette: "Pontosan nem tudom, mi volt az oka a távozásának, legyen az valami személyes, vagy más, de az biztos, hogy a csapaton belül kissé furcsa volt, amikor azt mondták, hogy nem lesz velünk a továbbiakban. Abban az egy évben a nálunk mutatott játéka lenyűgöző volt."

Ronaldo_Barcelona.jpg Fotó: Europress/AFP

A sors frusztráló csavarja során karrierjének legtermékenyebb varázslatát Ronaldo végül a Real Madridban produkálta. A Real 2002-ben szerezte meg az Intertől a brazilt, és egy újabb Galaktikusként került a Florentino Perez által összegründolt sztárcsapathoz. 

Annak ellenére, hogy korábban az ősi ellenfél Barca játékosa volt, a kétszeres világbajnok csatárzseni nagyon jól érezte magát a Santiago Bernabeu Stadionban is, 177 mérkőzésen 104 gólt szerzett a Real Madrid színeiben.

Maga Ronaldo így vélekedett a Realnál töltött időszakáról: "Roberto Carlosszal együtt játszottam a brazil válogatottban, és ő elmesélt mindent, amit a Madrid képviselt, és azt, amit ott tapasztalt. Mondanivalója megragadt a fejemben, és néhány év múlva a saját szememmel is látni akartam, amit ő átélt ott. Amikor Madridba érkeztem, az élmény még nagyobb volt, mint amit Roberto mondott, és még nagyobb, mint amit el tudtam volna képzelni. Ez a Real Madrid. Nagy várakozás van mindenki felé, és nagy nyomás van mindenkin. És persze ott játszanak a világ legjobb futballistái. Örültem, hogy megtapasztalhattam, hogy ez milyen hatalmas klub, és hogy segíthetek az egyesületnek tovább sikereket elérni."

Real_Madrid_Galaktikusok.jpg Fotó: Europress/AFP

"A Galaktikusokkal szemben roppant nagyok voltak az elvárások. Nagyon látványos játékot nyújtottunk egy nyerő generáció alkotta csapattal, és megváltoztattuk a futball-üzletvitel módját. Azóta minden klub több pénzt generált, és és még több pénzért még jobb módszerrel adta el a játékosait. Ez nagy változás volt a futball új korszakában. Nem tudom azonban megmondani, melyik verzióm volt a legjobb. Mindegyiket élveztem. Imádtam futballozni, és magát a labdarúgást is nagyon szeretem. Megpróbáltam a lehető legjobb lenni egész karrierem során."

via goal.com

Hozzászólások