La Liga - Pontokat vesztett Pamplonában a Barcelona
Pontokat vesztett Pamplonában a Barcelona
Fotó: Europress/AFP

Pontokat vesztett Pamplonában a Barcelona

HosszabbitásHosszabbitás
2019/08/31 19:04
A címvédő FC Barcelona 2-2-es döntetlent játszott az Osasuna otthonában a spanyol labdarúgó-bajnokság harmadik fordulójának első szombati mérkőzésén.

A Lionel Messit továbbra is nélkülöző katalánok Roberto Torres gólja után már a hetedik percben hátrányba kerültek, a fordulást követően azonban előbb a szünetben csereként pályára lépő, mindössze 16 éves bissau-guineai Anssumane Fati gyönyörű fejesével egyenlítettek, majd a brazil Arthur lövésével fordítottak. Előbbi a klub történetének legfiatalabb gólszerzője lett a La Ligában: 16 évesen és 304 naposan talált be, a gránátvörös-kékeknél az eddigi rekordot Bojan Krkic tartotta, aki 17 évesen 53 naposan volt eredményes. Fati a La Liga fennállásának harmadik legfiatalabbjaként szerzett gólt: Fabrice Olinga (2012-ben 16 évesen és 98 naposon), valamint Iker Muniain (2009-ben 16 évesen és 289 naposan) előzi csak meg az örökrangsorban.

A három pontot ugyanakkor nem tudta bezsebelni a Barcelona, mivel Torres a 81. percben büntetőből megszerezte második gólját is.

MTI

La Liga, 3. forduló:
Osasuna-FC Barcelona 2-2 (1-0)
Hozzászólások