La Liga - Parádésan reagált a Reallal hírbe hozott edző a pletykákra
Parádésan reagált a Reallal hírbe hozott edző a pletykákra
Fotó: Europress/AFP

Parádésan reagált a Reallal hírbe hozott edző a pletykákra

Németh DánielNémeth Dániel
2018/10/26 20:10

Miután a Real Madrid történelmi mélységekbe süllyedt az idei szezonban, a sajtóban egyre nagyobb lelkesedéssel találgatják, ki lehet Julen Lopetegui utódja. Bár legtöbbször Antonio Conte nevével találkozni (állítólag hivatalosan őt sem keresték még meg), Mauricio Pochettino sem maradt ki a szórásból.

A hétvégi El Clásico végképp megpecsételheti a spanyol válogatott kispadjáról elcsábított (majd onnan emiatt száműzött) Lopetegui sorsát, vereség esetén szinte biztosan menesztik posztjáról. Ez a forgatókönyv meglehetősen sokba kerülne a Realnak, ugyanis 18 millió eurót akkor is ki kell fizetni a baszk edzőnek, ha idő előtt elküldik a csapattól.

Lopetegui utódja a spanyol és az olasz sajtó szerint is a Juventus és a Chelsea korábbi mestere, Antonio Conte lehet, aki nyár óta egyetlen csapatnál sem dolgozik. Valamiféle szerződés még köti a Chelsea-hez, mert testvére, aki egyben az ügynöke is, nemrég arról beszélt, hogy ügyvédek próbálják tisztázni a helyzetet. Daniele Conte azonban azt is hozzátette: sem a Real, sem a Milan részéről nem történt megkeresés.

Vannak azonban elvetemültebb pletykák is, mások mellett Mauricio Pochettino nevét is bedobták a sajtóban. Ennek szezon közepén jóformán semmilyen realitása nincs, a Tottenham nemrég hosszabbította meg öt évvel a 46 éves edző szerződését, emellett még a bajnoki címért is harcban van a Spurs, lemaradása mindössze két pont a listavezető Manchester City mögött.  

"Másik országból származom, az angolom nem túl jó, ezért nem követem túlzottan a médiát. A sajtótájékoztatók megelőzően röviden elmondják a legfontosabb tudnivalókat, én pedig mindig meglepődök a híreken. Nincs közösségi médiám, Twitterem, Instagramom vagy Facebookom. Ezért is tűnök fiatalabbnak, mint amilyen valójában vagyok" - kommentálta Pochettino a Real Madriddal kapcsolatos híreket.

Az argentin edző ezután azt is elmondta, hogy ezek a pletykák természetesen velejárói a futballnak, és hogy változtatni nemigen tudnak rajta. A következő bajnoki fordulóban egyébként nem csak a Real Madridra, de a Tottenhamre és Pochettinóra is komoly feladat vár, csapata ugyanis a címvédő és listavezető Manchester Cityt fogadja hazai pályán.

via goal.com 

Hozzászólások