La Liga - Neymart még mindig szeretné megszerezni a Real Madrid elnöke
Neymart még mindig szeretné megszerezni a Real Madrid elnöke
Fotó: Europress/AFP

Neymart még mindig szeretné megszerezni a Real Madrid elnöke

Takács MártonTakács Márton
2020/04/26 11:36
A Real Madrid elnöke, Florentino Pérez még mindig arról álmodozik, hogy leigazolja Neymart - állítja a brazil támadó korábbi ügynöke, Wagner Ribeiro.

Neymar a Santosban töltött időszaka óta szerepel a Real elnökének kívánságlistáján, és úgy tűnik, hogy továbbra is makacsul szeretné őt a Bernabéu-ba vinni. Bár a brazil csillag végül követte a szívét, és úgy döntött, hogy a Barcelonához ír alá, de továbbra is szeretné a Realnál tudni őt Pérez. 

A Barca is vissza akarja szerezni Neymart a Paris Saint-Germainból, de a Mediapro elnöke, amely a jövő évadban a Ligue 1 meccseit közvetíti, kijelentette, hogy "lehetetlen", hogy a Barca finanszírozzon egy ilyen üzletet. Még meg kell várni, hogy a madridiak megengedhetik-e maguknak a PSG sztárjának szerződtetését, de Ribeiro szerint Perez szeretne megpróbálni.

Pogba, Mbappé, Haaland - megint újjáépítés jöhet a Real Madridnál? | Hosszabbítás

Tavaly nyáron a Real Madrid rengeteg pénzt költött a keret felfrissítésére, megerősítésére. Az igazolások egy része nem váltotta be a reményeket, másoktól pedig eleve csak hosszabb távon vártak előrelépést. Akárhogy is, a következő átigazolási ablakban is kénytelenek lesznek néhány poszton - elsősorban a támadóknál - erősíteni, ha tartani akarják a lépést az európai elittel.

Neymar a Barcelonába akart igazolni, amikor még a Santosban játszott, Ribeiro elmondta, hogy "keményen dolgoztam azon, hogy a Real Madridba vigyem, három Real-igazgatót is fogadtunk Sao Paulóban. 15 napot töltöttek az irodámban Neymar édesapjával, Neymarral, hogy megpróbálják szerződtetni őt. De a végén Neymar a szívére hallgatott, ő a Barcelonában akart játszani. Florentino Neymar aláírásáról álmodik. Tavaly májusban elmentem Florentino irodájába, és azt mondta, hogy még mindig megvan ez az álma."

Neymar négy szezont töltött a Barcánál, ahol két bajnoki címet és három Király-kupa-győzelmet szerzett, a 2014/15-ös évadban pedig a Bajnokok Ligáját is megnyerte. Lionel Messi és Luis Suarez oldalán létrehozták a történelmi "MSN" partnerséget, amelynek tagjaként Neymar 105 gólt szerzett 186 mérkőzésen a katalán klub színeiben. 2017 nyarán világrekordot jelentő összegért szerződött a PSG-hez, és amíg a gólok és a trófeák folyamatosan áramlottak Párizsban is, őt folyamatosan összekapcsolták a spanyol labdarúgásba való visszatéréssel. 

Hiába akarja a Barca Neymart és Lautarót, egyikre sincs pénze | Hosszabbítás

A következő átigazolási időszak - bármilyen formában is valósul meg - Barcelonában a támadósor megerősítéséről fog szólni. A pletykák alapján ambiciózus terv látszik körvonalazódni, miszerint a katalánok Neymarnál és az Inter fiatal sztárjánál, Lautaro Martíneznél is bepróbálkozhatnak. Mindezzel egy apró probléma van: jelenleg a klub egyik támadót sem engedheti meg magának.

A Barcelona tavaly nyáron igyekezett visszaszerezni őt, Neymar pedig szívesen váltott volna, mielőtt a készülő üzlet összeomlott volna, mivel a katalánok nem tudták elpasszolni Ousmane Dembelét. Az összes jel arra utal, hogy a Barca ismét megpróbálja visszavinni őt a Camp Nou-ba, amikor megnyílik az átigazolási időszak, és az Inter támadója, Lautaro Martinez megszerzését is megcélozzák.

Amint azt a goal.com kiderítette, a katalán klub szintén kezdeti tárgyalásokat folytatott Timo Werner képviselőivel, bár az RB Leipzig csatárát csak tartalék lehetőségnek tekintik, mivel Neymar és Lautaro szerepel kívánságlistájuk tetején.

via goal.com


Hozzászólások