La Liga - Nem kérnek Contéból a Real Madrid játékosai, házon belülről jöhet a megoldás
Nem kérnek Contéból a Real Madrid játékosai, házon belülről jöhet a megoldás
Fotó: Europress/AFP

Nem kérnek Contéból a Real Madrid játékosai, házon belülről jöhet a megoldás

Németh DánielNémeth Dániel
2018/10/29 19:04

Olasz és spanyol források szerint már nem Antonio Conte a legesélyesebb jelölt a Real Madrid kispadjára, mivel a klub meghatározó játékosai nem támogatják a Juventus korábbi mesterének kinevezését. Mivel az idő szorít, a lehetőségek pedig végesek, az a legvalószínűbb, hogy házon belüli megoldással kezdi meg a tűzoltást a Real.

Miután hétvégén megsemmisítő, 5-1-es vereséget szenvedett a Real Madrid a Barcelonától, biztossá vált, hogy Julen Lopeteguinek nincs maradása a spanyol fővárosban. Florentino Pérez első számú jelöltje a jelenleg csapat nélkül álló (erre még bővebben kitérünk) Antonio Conte volt, és a hírek szerint közel álltak a felek ahhoz, hogy három évre szóló szerződést kössenek.

Hétfőn azonban új irányt vettek a pletykák, a Real Madrid öltözőjén belül ugyanis nem aratott nagy sikert a Conte lehetséges kinevezéséről szóló hírek. A spanyol sajtó szerint Conte helyett a Real Madrid B edzője, Santiago Solari veheti át Lopetegui helyét a kispadon. Vagyis hasonló megoldáshoz folyamodhat a Real, mint amikor Zinedine Zidane váltotta Rafa Benítezt a padon.

Olaszországban egyébként úgy tudják, nem Florentino Pérez vonta vissza az ajánlatot, hanem Conte döntött úgy, hogy mégsem vállalja a Real Madrid irányítását, mert nem érezte a játékosok támogatását. "Ez Conte döntése volt, aki hosszas gondolkozás után határozott így. A tárgyalások ezzel megakadtak" - írja Mediaset. A spanyol mellett jelenleg az olasz média is Solarit tartja a legesélyesebb utódnak.

Felmerült egy harmadik forgatókönyv is, az angol lapok szerint a Chelsea is bekavarhatott a megállapodásba, az olasz edzőt ugyanis még mindig szerződés köti a londoni kékekhez. Ez azért lehetne probléma, mert az angolok nem akarják ingyen elengedni az edzőt (nyáron a Chelsea is kénytelen volt kivásárolni Maurizio Sarrit a nápolyi szerződéséből), és nagyjából 10 millió eurót kérnek Contéért.

További érdekesség az ügyben, hogy Lopeteguit hivatalosan még nem rúgta ki a Real Madrid, azonban a várakozások szerint csak idő kérdése, mikor kerül sor a bejelentésre. 

via independent

Hozzászólások