La Liga - Zidane biztos abban, hogy megalázó veresége ellenére sikeres szezon előtt áll a Real Madrid
Zidane biztos abban, hogy megalázó veresége ellenére sikeres szezon előtt áll a Real Madrid
Fotó: Europress/AFP

Zidane biztos abban, hogy megalázó veresége ellenére sikeres szezon előtt áll a Real Madrid

Németh DánielNémeth Dániel
2019/07/27 12:38
Meglepő eredménnyel folytatódott az International Champions Cup elnevezésű felkészülési torna, az Atlético Madrid ugyanis 7-3-ra kiütötte a Real Madridot. Diego Costa négy gólt szerzett, de nagyot játszott a 126 millió euróért igazolt João Félix is. Zinedine Zidane elismerte, hogy gyengén teljesítettek, azonban biztos abban, hogy a tétmeccsekre összeáll a csapat játéka. 

Barátságos mérkőzésekből sosem érdemes messzemenő következtetéseket levonni, ez a nyári előszezonbeli összecsapásokra hatványozottan igaz. Gyakori, hogy a két szemben álló fél egészen más szinten tart a felkészülésben, például a bajnoki rajt eltérő időpontja, vagy selejtezős európai kupaszereplés miatt. És ezen kívül még egy csomó tényezőt felsorolhatnánk, kezdve az igazolásoktól, egészen az edzőváltásokig. Érdemes tehát most is fenntartásokkal kezelni a két madridi klub közötti tekintélyes különbséget.

 

"Semmit sem szeretnék elkapkodni"jelentette ki a találkozó után Diego Simeone. "Jelenleg próbálok a realitásból kiindulni. Volt egy jó meccsünk, láttam az elkötelezettséget és az optimista hozzáállást a játékosoktól. Vár ránk egy újabb meccs, ahol mások is lehetőséget kapnak, majd jön a La Liga. Nem tekintem reálisnak a két klub közötti potenciált tekintve ezt az eredményt" - értékelt visszafogottan az Atlético mestere, aki megdicsérte a mérkőzésen gólt és két gólpasszt jegyző João Félixet.

"Jól felkészültünk a mérkőzésre. Kerestük a Real gyenge pontjait, ahol ártani tudunk nekik. Megtaláltuk a megfelelő területeket, emellett nagyon precízen játszottunk, ami ebben a sportágban nagyon fontos. Mindig van miben fejlődni. Ha figyelmen kívül hagyjuk az eredményt, azt látjuk, hogy a Madrid nagy erőkkel ért a kapunk elé, és voltak lehetőségei. Ezt is meg kell oldanunk, hozzátéve a meglévő tehetséghez és mentalitáshoz. Manapság minden fontos csapatnak van három-négy kiemelkedően tehetséges játékos a keretében."

056_wv_real_atletico_madrid_26072019-3801.jpg Fotó: Europress/AFP

Simeone jó okkal emlegette a csapata hatékonyságát, hiszen az Atlético gyakorlatilag az első helyzetéből megszerezte a vezető találatot. Diego Costa megpattanó lövése révén már a 43. másodpercben előnybe került az Atléti. Hét perccel később pedig a 126 milliós portugál tehetség, João Félix értékesítette higgadtan ziccerét, megszerezve ezzel első találatát új csapatában. Az első félidő végén már 5-0-ra vezetett az Atlético, melynek fényében egészen vállalhatónak tűnik a 7-3-as végeredmény. 

"Az történt, hogy nagyon rosszul kezdtük a mérkőzést"magyarázta a történteket Zidane. "Tettük mindezt egy nagyon magas színvonalú összecsapáson. Nyolc perc elteltével már 0-2 volt az állás, mi pedig képtelenek voltunk változtatni. Lényegében mindenben rosszul teljesítettünk, de különösen az intenzitás hiányzott. Szereztek hét gólt, az ilyesmi megtörténhet. Tudják ezt a játékosok is, akik természetesen csalódottak. Ugyanakkor ez csak egy előszezonbeli mérkőzés volt. Mindenben jobbak voltak, nem kell ezt túltárgyalni."

Agresszív költekezéssel reagált a spanyol foci az angolok előretörésére | Hosszabbítás

Megfordulni látszik az előző évek nyári átigazolási időszakaiban kirajzolódó sorminta, 2019-ben ugyanis nem az angol klubok költöttek legtöbbet erősítésekre. Ez valahol várható volt: a mögöttünk hagyott idényben az angolok megtörték a spanyolok öt éve tartó dominanciáját a Bajnokok Ligájában, és a második számú európai kupasorozatot is egy Premier League-csapat hódította el.

Ezen a nyáron komoly átalakuláson megy keresztül a vezérét kereső Real Madrid: eddig öt új játékost igazolt - bőven 300 millió euró feletti összegért - és ez Zidane számára is új helyzetet teremtett, hiszen korábbi sikerei előtt egy szinte teljesen kész keretet vett át. Ugyanakkor azt sem szabad elfelejteni, hogy az Atléticónál talán még komolyabb átszervezés zajlik: Diego Simeonénak nem csak Antoine Griezmann pótlását kell megoldania, de a teljes védelmét kénytelen átszervezni. Zidane ettől függetlenül nem aggódik.

"Készülünk a szezonra, de teljesen nyugodtak vagyunk. Augusztus 17-re, az első bajnoki mérkőzésünkre kell felkészülnünk. Az biztos, hogy ezen az estén sok minden hiányzott belőlünk. Motiváltak leszünk, efelől semmi kétségem. Jó szezonunk lesz, ez meggyőződésem" - folytatta Zidane. "Most nem vagyunk boldogok, de a továbbiakban olyan csapatra számítok, amelyik versenyképes lesz és jól teljesít. Fáj a vereség, de nem aggódom. Volt egy rossz meccsünk, ilyenkor mindig el kell gondolkozni azon, mit csináltunk."

Hozzászólások