La Liga - Maradona szerint Messi nem vezér, mert túl sokat jár WC-re
Maradona szerint Messi nem vezér, mert túl sokat jár WC-re
Fotó: Europress/AFP

Maradona szerint Messi nem vezér, mert túl sokat jár WC-re

Németh DánielNémeth Dániel
2018/10/14 15:12

Évek óta parázs vitákat szül, barátságokat tesz tönkre, családokat szakít szét az a kérdés a futballrajongók körében, hogy vajon vezérnek számít-e Lionel Messi. Diego Maradona, az argentin válogatott legendája most egyértelműen állást foglalt a kérdésben, és olyan érvvel állt elő, ami valószínűleg örökre pontot tesz a hosszú és parttalan viták végére.

Tény, hogy Messi válogatottban nyújtott teljesítménye látványosan elmarad a klubjában mutatott formájától. Sokan még hazájában is megkérdőjelezik a válogatott iránti elkötelezettségét, a rajongók körében egykoron népszerű toposznak számított, hogy Messi csak a gyengébb válogatottak ellen tud eredményesen játszani, és nagy meccseken hatékonyabb lenne a játékuk, ha a Barca klasszisa helyén a csupaszív Carlos Tévez játszana.

Igazságtalan volna azonban az anyagi és szervezeti hiányosságok által is terhelt argentin futball összes problémáját egyetlen játékos nyakába varrni, annál is inkább, mivel Argentína a nehézségek ellenére többször is ott volt egy nagy győzelem kapujában az utóbbi években, csak épp az utolsó lépéseket sosem sikerült megtenni. Vajon ez annak köszönhető, hogy Messi nem tudja megfelelően inspirálni a körülötte lévőket?

000_Mvd1243925.jpg Fotó: Europress/AFP

Maradona, aki 2010-ben a világbajnokságon az argentin válogatott szövetségi kapitánya volt (a rossz nyelvek szerint erősen lobbizott elődjének, Alfio Basilének a bukásáért) úgy véli, Messi az öltözőn belül nem szentel elég figyelmet a társaknak, inkább a számítógépes játékokkal van elfoglalva, és vezérhez méltatlanul sokszor látogatja meg a mellékhelyiséget is.

"Messi remek játékos, de nem vezér. Mérkőzés előtt PlayStationön játszik, a pályán - ahol Cristiano Ronaldo mellett a legjobb - viszont ő szeretne a vezér lenni. Nehéz ezt kimondanom, de olyan játékosból nem lehet kihozni a vezért, aki mérkőzések előtt legalább hússzor elmegy WC-re. Ez a kettősség nem fér bele. Nem kéne istenként kezelni, ő csak egy játékos az argentin válogatottban."

Azt is hozzátette, egyelőre nem hívná be Messit az argentin válogatottba, viszont amennyiben visszatérne a Barca klasszisa, akkor is levenné róla a vezérszereppel járó terheket. Messi egyébként még nem döntötte el, játszik-e még valaha Argentína színeiben, utoljára a világbajnokság nyolcaddöntőjében lépett pályára a válogatottban. Messi azóta ideiglenesen lemondta a válogatottságot, de hazájában még bíznak a visszatérésében.

via goal.com

Hozzászólások