La Liga - Korábbi csapattársát meglepte, hogy Courtois a Realt választotta
Korábbi csapattársát meglepte, hogy Courtois a Realt választotta
Fotó: Europress/AFP

Korábbi csapattársát meglepte, hogy Courtois a Realt választotta

Németh DánielNémeth Dániel
2018/09/28 15:31

Hétvégén a Real Madrid hazai pályán fogadja a városi rivális Atlético Madridot. A derbi előtt Saúl Níguez, az Atléti spanyol válogatott középpályása egy interjúban elmondta, meglepte, hogy Thibaut Courtois a Real Madridhoz igazolt.

Nyáron ugyanis a belga válogatott kapus úgy döntött, nem hosszabbítja meg szerződését a Chelsea-vel. A londoni klub kénytelen volt belemenni az eladásába, máskülönben szezon végén ingyen távozhatott volna a Stamford Bridge-ről a klasszis játékos. Végül a Real Madrid lett a befutó, 35 milliót fizetett a BL-címvédő az angoloknak.

A spanyol fővárosban sokan nem nézték jó szemmel Courtois klubváltását, elsősorban persze az Atlético Madrid fanatikusainak nem tetszett a döntést. A kapus korábban három éven át kölcsönben szerepelt az Atléti színeiben, ebben az időszakban nyert spanyol bajnokságot, spanyol kupát és Európa-ligát is a csapattal.

066_DPPI_40218289_014.jpg Fotó: Europress/AFP

A sikerekből az időközben alapemberré váló Saúl is kivette a részét, aki a hétvégi derbi előtt elmondta, valamilyen szinten sokként érte, hogy korábbi csapattársa a városi riválishoz szerződött. Ugyanakkor azért azt is hozzátette, megérti, hogy a családja miatt így döntött a belga válogatott hálóőre.

"Meglepett, hogy a fehérekhez igazolt, igen. Nem nagyon számítottam rá. De elhisszük neki, hogy a családjával szeretne lenni, ezt meg kell érteniük az Atlético szurkolóinak is. Tudom, hogy erősen kötődik a klubunk iránt" - mondta a spanyol középpályás, aki két jelenlegi csapattársát, Antoine Griezmannt és Jan Oblakot is dicsérte.

"Fantasztikus játékosok, néha talán túlzottan is rájuk támaszkodunk. Griezmann évek óta keményen dolgozik, egyre csak jobb lesz. Nagy dolog, hogy Messivel és Cristianóval hasonlítják össze, de komoly jelölt lehetne az Aranylabdára is. Meglepett, hogy nem kapott díjat a FIFA-tól, Oblak esetében pedig még jobban. Ő jelenleg más szintet képvisel."

via goal.com

Hozzászólások