La Liga - A holland szövetségi kapitány szerint a Barca nem a megfelelő poszton használja 75 millió eurós középpályását
A holland szövetségi kapitány szerint a Barca nem a megfelelő poszton használja 75 millió eurós középpályását
Fotó: Europress/AFP

A holland szövetségi kapitány szerint a Barca nem a megfelelő poszton használja 75 millió eurós középpályását

Takács MártonTakács Márton
2020/03/23 18:06
A Barcelona egykori sztárja, a holland labdarúgó-válogatott jelenlegi szövetségi kapitánya, Ronald Koeman nincs meggyőződve arról, hogy az ígéretes középpályás, Frenkie De Jong a számára legelőnyösebb poszton szerepel a Barcában.

Frenkie de Jong kiegyensúlyozott formája és a jó teljesítményért folytatott küzdelme a klubjától függ Ronald Koeman szerint. A katalánok nagyon büszkék lehettek, amikor tavaly ők nyerték meg az Ajax akkori legkeresettebb játékosáért folytatott versenyt, 75 millió eurós (65 millió font/85 millió dollár) megállapodást kötöttek az amszterdamiakkal. Nagy dolgokat vártak a hollandtól Sergio Busquets és Ivan Rakitic oldalán. 

A 22 éves középpályásnak azonban még nem sikerült elérnie a kívánt hatást a Barcelonában, az az energia és a szikra, ami miatt hazájában olyan magasra értékelik, Spanyolországban hirtelen eltűnt.

Rossz helyen van a Barcában a klub kiváló holland középpályása? | Hosszabbítás

A Barcelona egykori vezetőedzője, Louis van Gaal úgy gondolja, Matthijs de Ligt jobb igazolás lett volna a Barcelonának, mint Frenkie de Jong. Frenkie de Jong jobban tette volna, ha inkább a Juventust választja a Barcelona helyett, állítja Lous van Gaal, aki szerint a holland középpályás tehetségét nem használják ki megfelelően a katalán klubnál.

Koeman a holland válogatottnál dolgozik együtt De Jonggal, aki szerint helytelen megközelítést alkalmaznak az egyik legnagyobb tehetségüknél. A korábbi Barca-csillag elismeri, hogy a fiatal játékosok számára fontos a különböző szerepek megtanulása, ám úgy érzi, hogy sokkal jobban megérné a klubnak is, ha a természetes tartózkodási helyén, azokon a posztokon használnák De Jongot is, amelyeken a legjobb teljesítményt tudja nyújtani. 

Koeman azt mondta a Marcának honfitársáról: "Fontos, hogy mérkőzéseket játsszon, akkor is, ha nem az általa előnyben részesített poszton szerepel. A nemzeti csapatban mélyebben játszik, de mi két labdaszerző középpályással szoktunk felállni, a Barcelona viszont csak egy vagy két középső középpályással, vagy akár négy középső középpályással. Az a poszt, amelyikben a Barcában szerepel, eltér attól, amelyben a válogatottban használjuk őt, illetve amiben még az Ajaxnál játszott. Megtanulja ezeket a posztokat is, nem mindegyik rossz számára, de az biztos, hogy nem ott játszik, ahol a legjobb teljesítményre lenne képes. Számomra, azt hiszem, jobban teljesít, ha mélyebben játszik."

frenkie-de-jong-ronald-koeman-holland-válogatott-min.jpg Frenkie de Jong és Ronald Koeman - Fotó: Europress/AFP

Miközben még mindig valóban van benne több, mint amit eddig mutatott, De Jong fenntartotta azt a véleményét, hogy nem sajnálkozik, hogy a számára elérhető egyéb lehetőségekkel szemben a Barcelonát részesítette előnyben tavaly.

Ahogy De Jong a Sportnak nyilatkozta: "Nem sajnálom, hogy a Barcához írtam alá, egy pillanatra sem. Nagyon is boldog vagyok, mert mindig itt akartam futballozni. Olyan játékosokkal játszom együtt, akik nekem valódi legendáknak számítanak. Élvezem ezt a helyzetet, és rengeteget tanulok. A világ legjobb klubjához tartozom, egy csodálatos városban élek, ahol mindig jó az idő. Mindig is a Barcában szerettem volna játszani. Nem tudom, mit hoz a jövő, de most boldog vagyok itt, és nem tervezek váltani. Nincs ennél magasabb szint."

De Jong 37 mérkőzést játszott eddig a Barcelona mezében, két gólt szerzett és négy gólpasszt osztott ki.

via goal.com


Hozzászólások