La Liga - Kizárhatják a Barcelonát a Király-kupából
Kizárhatják a Barcelonát a Király-kupából
Fotó: Europress/AFP

Kizárhatják a Barcelonát a Király-kupából

Németh DánielNémeth Dániel
2019/01/17 17:36

Elképzelhető, hogy kizárják a Barcelonát a Király-kupából (Copa del Rey), mivel a Levante elleni mérkőzésen pályára lépett a katalánoknál egy olyan játékos, aki eltiltás miatt egyébként nem szerepelhetett volna - írja az El Mundóra hivatkozva a football-espana.net.

Egy héttel ezelőtt a Barcelona idegenben kikapott a Levantétól a Király-kupában. A találkozón kezdőként kapott lehetőséget Juan Brandáriz, ismertebb nevén Chumi, azonban utólag kiderült, hogy a védő nem játszhatott volna a mérkőzésen, mivel a Barcelona B-ben összegyűjtött figyelmeztetései miatt eltiltott volt. A spanyol szövetség szabályzata szerint ha egy játékost eltiltanak az utánpótláscsapatban, az a felnőttek között sem léphet pályára.

A szabályok alapján ha egy klubnál olyan játékos lép pályára, aki egyébként nem felel meg az előírásoknak (mert mondjuk eltiltott), akkor a klubot kizárással büntetik.

"Az a klub, amelyik olyan játékost alkalmaz, aki nem felel meg a szabályzatban megfogalmazott követelményeknek, elveszíti a találkozót, a másik fél automatikusan megkapja a 3-0-s eredményt, kivéve, ha az eredeti különbség nagyobb volt. Pontokra menő sorozat esetében ez alkalmazandó, kieséses rendszerben az ellenfél továbbjut" - áll a szabályzatban.

Pár évvel ezelőtt a Real Madrid került nagyon hasonló helyzetbe, amikor Denis Cheryshev lépett pályára a kupában úgy, hogy egyébként eltiltott volt. Az orosz válogatott középpályás korábbi csapatánál, a Villarrealnál kapott eltiltást, viszont ezt új klubjánál nem vették számításba, és miután az eltiltás klubváltást követően is érvényes maradt, a Real Madridot kizárták a kupából.

via football-espana

Hozzászólások