La Liga - Kifizetné a spanyol liga a szurkolók utazási költségeit az Amerikában játszott bajnokikon
Kifizetné a spanyol liga a szurkolók utazási költségeit az Amerikában játszott bajnokikon
Fotó: Europress/AFP

Kifizetné a spanyol liga a szurkolók utazási költségeit az Amerikában játszott bajnokikon

Németh DánielNémeth Dániel
2018/09/06 18:16

A spanyol liga továbbra sem mondott le arról a tervről, hogy az Egyesült Államokba vigyen bajnoki mérkőzéseket. Már arra is megvan a terv, hogyan csökkentsék a szurkolók elégedetlenségét.

Bár hivatalos bejelentés még nem történt, a spanyol sajtó szerint a január 27-re kijelölt Girona-Barcelona találkozót játszanák Amerikában, azon belül is Miamiban. Hivatalosan ezt senki nem erősítette meg a La Liga részéről, ugyanakkor nem is cáfolták a médiaértesüléseket.

"Jelenleg nem tudjuk megerősíteni az érintett klubokat, a helyszínt, illetve a mérkőzés időpontját. Annyit mondhatunk, hogy az érintettekkel, így a klubokkal, játékosokkal, szurkolókkal és a szervezetekkel már dolgozunk azon, hogy létrejöjjön az elképzelés, és hogy mindenki élvezze azt" - nyilatkozta a szóvivő.

A tervet több helyről is hevesen ellenzik, leghangosabban talán épp a játékosok szakszervezete, az AFE. Leginkább azt kifogásolták, hogy a liga úgy hozta meg a döntést, hogy azt nem előzte meg konzultáció. Éppen ezért még a sztrájk lehetőségét is kilátásba helyezték.

Nem aratott osztatlan sikert a terv a szurkolók köreiben sem. Ezen igyekszik változtatni a liga azzal, hogy valamelyest kompenzálná a hazai bérletes szurkolókat. Az amerikai utazás költségeinek nagy részét kifizetnék helyettük, ingyenes repülőjáratokat és szállásokat biztosítanának.

A katalán Sport nevű lap értesülései szerint a Girona esetében 1500 helyet biztosítanának. Azoknak, akik nem kívánnak élni a lehetőséggel, a Barcelona elleni idegenbeli mérkőzésre biztosítanának belépőt, akik pedig egyik opciót sem fogadják el, kedvezményt kapnak a szezonbérletükhöz.

via bbc

Hozzászólások