La Liga - Így került a Real Madridhoz a klub történetének egyik legrosszabb, két meccsre jó igazolása
Így került a Real Madridhoz a klub történetének egyik legrosszabb, két meccsre jó igazolása
Fotó: Europress/AFP

Így került a Real Madridhoz a klub történetének egyik legrosszabb, két meccsre jó igazolása

Takács MártonTakács Márton
2020/03/29 15:09
A francia labdarúgó, Julien Faubert kijelentette, hogy nem gondolja, hogy a Real Madrid komolyan érdeklődött iránta, amikor anno először megkeresték a spanyol klubtól, és azt mondta a Real őt hívó képviselőjének, hogy nincs ideje erre a hülyeségre, mert fontos meccsre készül a West Hammel. Végül mégis Madridba igazolt, de nem lett egy sikertörténet a sztorija.

Faubert, a West Ham-szurkolók egyik kedvence volt a londoniak egykori otthonában, a Boleyn Groundon, mivel több pozícióban is játszott a csapatban, öt évet töltött Londonban, majd rövid lejáratú kölcsönszerződéssel Madridba került, a 2008/2009-es szezon második felében.

faubert-west-ham-min.jpg Faubert a West Ham mezében - Fotó: Europress/AFP

A kifejezetten az „Expressz vonat” néven ismert labdarúgó valójában a Királyiak második választása volt csak, a Manchester United volt csapatkapitánya, Antonio Valencia után, ám Faubert ez nem érdekelte különösebben, és nagyon örült annak, hogy a kezdeti hitetlenség után áttette székhelyét a spanyol fővárosba.

"A csapatbuszon haladtunk az Upton Parkba, hogy a Fulhammel játsszunk " - emlékszik vissza a 36 éves védő egy interjújában. "Hívást kaptam egy francia fickótól a Real Madridtól, aki azt mondta nekem: 'Helló, a Real Madridnál dolgozom, és beszélnünk kellene veled.' Azt válaszoltam neki, hogy épp egy fontos mérkőzésre készülök, és nincs időm erre a baromságra. Kikapcsoltam a telefont, lejátszottuk a meccset, majd utána újra bekapcsoltam a mobilom, és körülbelül 30 sms és 50 hangpostaüzenet fogadott. Ebből tudtam, hogy komoly a dolog. Szóval felhívtam a menedzseremet, aki azt mondta nekem, hogy beszélnünk kell a Real Madriddal, mert Heathrow-nál vannak egy szállodában. Ez volt az akkori átigazolási időszak utolsó napja, ezért odamentünk és elkezdtünk tárgyalni."

faubert-diarra-real-madrid-min.jpg Faubert és Lassana Diarra a Real Madrid melegítőjében - Fotó: Europress/AFP

"Sokféle érzés keringett bennem, de boldog voltam - mégis csak a Real Madridról volt szó. Amikor rájöttem, hogy ez nem átverés, imádkoztam, hogy a tárgyalások jól menjenek. Valójában Antonio Valenciát akarták, de ő aláírt a Manchester Unitedhez, én voltam a második választás. Amikor az üzletet megkötöttük, visszatértem, hogy összegyűjtsek néhány dolgot a West Hamnél, mire én és néhány srác nevetni kezdtünk. Olyanokat mondtak, hogy 'Julien, felfogtad hová tartasz? A nyavalyás Real Madridba.' Emlékszem, hogy Mark Noble továbbra is figyelmen kívül hagyott engem, én pedig megkérdeztem, hogy 'Mark, mi a probléma?' Mire ő: "Julien, nem tudok veled beszélni, te már a Real Madrid játékosa vagy. Értékesebb vagy, mint én.' Tehát kaptam az ívet rendesen."

Faubertnek végül kapott valami sok játékidőt a Santiago Bernabéuban, és a spanyol fővárosban tett időszakát tovább gyengítette az, hogy többször úgy tűnt, mintha aludna a kispadon. A mai napig hangsúlyozza, hogy nem ez volt a helyzet.

"Amikor a padon voltam, körülbelül 30 másodpercre becsuktam a szemem, és azt hitték, hogy dühös vagyok, amiért nem játszottam, és azt mondták, 'ez a fickó alszik'. Az elnök azt mondta, hogy vigyáznom kell, mert fotósok és kamerák vannak mindenhol. Ebből az élményből határozottan sokat tanultam."

Mindössze két mérkőzésen játszott, összesen 54 percet a Realban, a Racing Santander elleni bajnokin csereként 30 percet, az Athletic Bilbaóval játszott La Liga-mérkőzésen pedig szintén a padról beállva jutott neki 24 perc.

Faubert Real Madridnál betöltött szerepére jó példa, hogy az AFP képügynökségben mindössze az a két fotó található róla, amelyeket felhasználtunk ebben a cikkben. Mindkettőben melegítőben, nem mérkőzésen látható. Mégis, amíg él, elmondhatja magáról, hogy a Real Madrid játékosa is volt.

via goal.com

Hozzászólások