La Liga - Így búcsúztak Zidane-tól a játékosai
Így búcsúztak Zidane-tól a játékosai
Fotó: Europress/AFP

Így búcsúztak Zidane-tól a játékosai

HosszabbitásHosszabbitás
2018/05/31 18:09

Sergio Ramos szerint vezetőedzője, a friss Bajnokok Ligája-győztes Real Madrid labdarúgócsapatától távozó Zinédine Zidane a csúcson távozik a klubtól.

"Főnök, ahogy játékosként, most edzőként is a csúcson távozol" - írta közösségi oldalán a királyi gárda csapatkapitánya, aki friss igazolásként még játszott együtt Zidane-nal annak utolsó aktív idényében a Real Madridban. A spanyol védő megköszönte a két és fél éves közös munkát, a lelkesedést és a barátságot a francia szakembernek. 

"Távozol, de az örökséged velünk marad. Ez volt az egyik legsikeresebb időszaka a szeretett Real Madridunknak".

"Büszke vagyok rá, hogy a játékosod lehettem" - emelte ki Cristiano Ronaldo. A portugál támadó Zidane-nal közös fotót is közzétett. - "Mindent nagyon köszönök, mester!"

"Köszönöm uram, öröm volt" - fogalmazott Toni Kroos, s szintén közös képpel köszönt el a német középpályás.

Marcelo azt szögezte le, hogy nagyon sokat tanult a trénertől. "Minden edzést úgy élveztem, mint egy kölyök. Különleges vagy számomra" - írta a brazil balhátvéd. - "Történelmet írtál velünk a munkáddal, elkötelezettségeddel, szenvedélyeddel és legfőképp az alázatosságoddal".

Zidane, akinek szerződése 2020-ig szólt, csütörtökön - öt nappal csapata újabb Bajnokok Ligája-diadalát követően - sajtótájékoztatón jelentette be váratlan döntését. Zidane 2016 januárjában vette át a királyi gárda irányítását Rafael Beníteztől, majd első vezetőedzői megbízatása során egymás után háromszor vezette BL-győzelemre együttesét úgy, a BL 1993-as bevezetése óta még címvédésre sem volt példa.

A 45 éves francia tréner, aki 2001-től 2006-os visszavonulásáig játékosként is szolgálta a Real Madridot, két és fél év alatt kilenc trófeát hódított el: a három BL-cím mellett kétszer-kétszer az európai Szuperkupát és a klubvilágbajnokságot, egyszer-egyszer pedig a spanyol bajnokságot és Szuperkupát nyerte meg. 

Rajta kívül Bob Paisley és Carlo Ancelotti diadalmaskodott edzőként háromszor a legrangosabb európai kupasorozatban, de egyikük sem sorozatban.

Hozzászólások