La Liga - Guardiola szerint Messi a Barcelonából vonul vissza, Rivaldo Neymart akarja a Barcába
Guardiola szerint Messi a Barcelonából vonul vissza, Rivaldo Neymart akarja a Barcába
Fotó: Europress/AFP

Guardiola szerint Messi a Barcelonából vonul vissza, Rivaldo Neymart akarja a Barcába

Takács MártonTakács Márton
2020/02/10 15:07
Pep Guardiola eloszlatta azokat a pletykákat, amelyek szerint Lionel Messi csatlakozna hozzá és a Manchester Cityhez, a katalán edző úgy véli, hogy egykori játékosa a Barcelonánál fog játszani karrierje végéig. Közben a Camp Nou egy korábbi kedvence, Rivaldo szívesen látná újra a Barcában honfitársát, Neymart, hogy enyhítse a Messi vállaira nehezedő nyomást.

A 32 éves Messi egész eddigi pályafutását a Barcelonánál töltötte, de van egy záradék a szerződésében, amely lehetővé teszi számára, hogy szabadon távozzon a klubtól idén nyáron. Guardiola 2008 és 2012 között volt az argentin mestere a Barcánál, három spanyol bajnoki címet és két Bajnokok Ligáját nyertek együtt. 

"Maradni fog a Barcánál, ez az én kívánságom" - mondta a Manchester City menedzsere. 

Guardiola úgy távozott Barcelonából, majd lett a Bayern München vezetőedzője, hogy a katalán egyesület legsikeresebb trénere lett 14 megszerzett trófeájával négy szezon alatt. Németországban három egymást követő évben lett bajnok a Bundesligában, a Premier League-ben pedig a sorozat legutóbbi két kiírását zárta az élen a City-vel. 

Messi hatszor kapta már meg az Aranylabdát, tíz spanyol bajnoki címmel, és négy Bajnokok Ligája-trófeával rendelkezik, szerződése pedig 2021-ig köti őt a Barcelonához. De a múlt héten kikelt Eric Abidal, a barcelonai sportigazgató ellen, miután a francia azzal vádolta a játékosokat, hogy nem dolgoztak elég keményen az Ernesto Valverde edzői időszaka alatt. 

A Barcelona válsága tovább mélyül, Messi visszavágott a sportigazgatónak | Hosszabbítás

A Barcelonánál még nincs vége a válságnak, mivel Lionel Messi nyilvánosan megkérte a klub sportigazgatóját, Eric Abidalt, hogy nevezze meg azokat a játékosokat, akik szerinte hozzájárultak Ernesto Valverde menesztéséhez, mert nem dolgoztak elég keményen, és elégedetlenek voltak.

A Barca három ponttal áll a Real Madrid mögött a La Liga tabellájának második helyén, de két korábbi játékosa vitájához, Abidal és Messi szópárbajához nem szólt hozzá: "Nem fogok más klubok játékosairól beszélni." Majd hozzátette: "Úgy gondolom, hogy Messi a Barcelonában fogja befejezni a pályafutását."

Guardiola után Rivaldo is megszólalt Messivel kapcsolatban. A ballábas brazil 1997 és 2001 között volt a Barcelona játékosa és egyik közönségkedvence, aki most azért sürgeti egykori klubját, hogy újból szerződtesse Neymart a Paris Saint Germain-ből a nyári átigazolási időszakban. 

Messi a múlt héten megemlítette kritikájában, hogy a Barca nem feltétlen tett meg minden tőle telhetőt annak érdekében, hogy Neymar visszatérjen a PSG-ből tavaly nyáron, mivel a két klub végül nem tudott végleges megállapodásra jutni a hónapokon át tartó tárgyalások után.

Rivaldo szerint honfitársa, aki 2017-ben világrekordot jelentő 222 millió euróért (187 millió font / 241 millió dollár) csatlakozott a PSG-hez, ideális igazolás lenne, hogy a Barca 10-esének vállára nehezedő nyomást le tudják venni.

"A Barcelonának szüksége van egy olyan játékosra, aki a különbséget tudja jelenteni az aktuális riválissal szemben akkor is, amikor Messi éppen nincs a pályán, ahogy történt az a San Mames-ben is." - nyilatkozta az ex-Barca-játékos a Betfairnek. "A klubnak találnia kell egy játékost, aki Messivel együtt is jó, és szükség esetén helyettesíti is őt, véleményem szerint Neymar ez a labdarúgó. A Barcának minden bizonnyal ezen a nyáron is meg kéne próbálnia visszaszerezni őt. A klub nem felelős azért, hogy Neymar néhány évvel ezelőtt távozott. Azóta eltelt egy kis idő, és talán újra itt az ideje a tárgyalásoknak, amelyek lehetővé teszik számára, hogy visszatérjen és karrierje legjobb éveit a Camp Nou-ban töltse."

Messi 14 gólt és 11 gólpasszt jegyez eddig ebben az idényben a La Ligában. Quique Setién vezetőedző per pillanat csak őt Antoine Griezmannt tudja játszani legkiválóbb támadói közül, Luis Suárez május előtt nem térhet vissza múlt havi térdműtétje után. Ousmane Dembele ugyan visszatért, de megint lesérült, így pláne ráférne az erősítés a csapatra. 

Régóta húzódó klubválság söpörheti ki Lionel Messit Barcelonából | Hosszabbítás

Ezen a héten érdekes fejleményekkel bővült a Barcelona egyre mélyülő klubválsága. Eric Abidal, a klub sportigazgatója nyilvánosan kritizálta a játékosokat, akik szerinte hozzájárultak Ernesto Valverde bukásához, míg Lionel Messi, a katalánok csapakapitánya és legnagyobb sztárja Instagram-bejegyzésben reagált a klubvezető szavaira. Nem kizárt, hogy ez volt az utolsó csepp a pohárban.

 via BBC + via goal.com


Hozzászólások