La Liga - Griezmann újra megmutatta klasszisát
Griezmann újra megmutatta klasszisát
Fotó: Europress / AFP

Griezmann újra megmutatta klasszisát


2018/01/30 10:41

Amikor úgy tűnik, hogy a dolgok valóban rosszra fordulnak Diego Costa elhúzódó sérülése miatt, akkor megjelenik Antoine Griezmann, és ismét megmutatja, mekkora klasszis. A francia támadó a Girona, a Sevilla és most vasárnap a Las Palmas ellen sorozatban a harmadik mérkőzésén volt eredményes, a szezon során először.

A csapat hetese mindkét félidőben bemutatott valamit repertoárjából. Az első játékrészben kis híján megszerezte a szezon egyik legszebb gólját, elképesztő sarkazása azonban a kapufán csattant. Egy óra játék után azonban már nem volt semmi, ami megmenthette volna a vendégeket. Juanfran indítása után egyedül vezethette a kapura a labdát, amit aztán a lehető legjobb ütemben, hibátlan bokamozdulattal emelt át a Las Palmas kapusa felett. Két perccel később a dupla is összejöhetett volna, de emelését követően a kapufa ismét megmentette a vendégeket. Később Torres szépségdíjas góljában is benne volt. A gólpasszt ugyan nem ő adta, de az egész akció az ő labdaszerzése után indult (összefoglaló ITT).

Griezmann ezzel már tizenegy gólos a jelenlegi szezonban (hét bajnoki, két BL és két kupatalálat), nem meglepő, hogy 94 találattal ő a Simeone-éra leggólerősebb játékosa. A rend kedvéért említsük meg, hogy a 26 éves támadó három és fél éves Atléticós pályafutása során 67 bajnoki, 17 Bajnokok Ligája és 10 Király Kupa-gólt szerzett eddig, és ha így folytatja, hamarosan megszerezheti 100. találatát is az Atlético mezében.

Ettől függetlenül is igaz azonban, hogy nem a jelenlegi a francia játékos legjobb idénye, ez azonban nem mondható el a csapat kapusáról Jan Oblakról. A szlovén hálóőr kilenc kapott góllal továbbra is a Zamora trófea legfőbb várományosa, 21 bajnokiból 13-at ráadásul kapott gól nélkül hozott le, beleértve a vasárnapi találkozót is. Összehasonlításképpen az említett cím második helyezettje, Ter Stegen ugyanennyi hibátlan mérkőzéssel rendelkezik, miközben a Barca bőven előzi a Matracosokat.

A Las Palmas elleni mérkőzés azonban ettől függetlenül is különleges volt a 25 éves kapus számára, ez volt ugyanis Oblak 100. bajnokija az Atlético mezében. A csapat története során további kilenc hálóőr jutott el eddig a számig, a szlovén játékos rendelkezik azonban a legjobb győzelmi mutatóval, szám szerint 64-szer vonulhatott le győztesen a pályáról, ami értelemszerűen 64%-nak felel meg. A lista második helyén egy régi ismerős, a belga Thibaut Courtois található. A Chelsea jelenlegi kapusa ugyanis 111 mérkőzésen ért el ugyanennyi győzelmet (57,65%),.

Oblak 2014 nyarán 16 millió euróért érkezett a portugál Benficától, a jelenlegi tehát a negyedik szezonja az Atléticónál, miközben kivásárlási ára már 100 millió euró. Ismerve azonban az érdeklődők hosszú sorát, a klubnál szeretnék ezt tovább növelni, amit a madridi sajtó szerint Diego Simeone is külön kért a vezetőségtől. Az AS egyik -Atlético-kötődésű- futball szakírója azonban még ennél is tovább ment, és véleménycikkében kijelentette, hogy Oblak elé le kell tenni egy biankó csekket és megemelni a kivásárlási árát legalább 200 millióra.

Manapság szinte naponta hallani horrorisztikus transzferdíjakról, de korunk egyik legjobb kapusáért talán még ez az összeg sem lenne túlzás.

(Marca és AS)
Hozzászólások