La Liga - Az Atlético korábbi csékája reméli, hogy a koronavírus-járvány vége után jobb emberek leszünk
Az Atlético korábbi csékája reméli, hogy a koronavírus-járvány vége után jobb emberek leszünk
Fotó: Europress/AFP

Az Atlético korábbi csékája reméli, hogy a koronavírus-járvány vége után jobb emberek leszünk

Takács MártonTakács Márton
2020/04/10 13:25
Az Atlético Madrid korábbi csapatkapitánya, Gabi azt nyilatkozta, hogy reméli, amikor a folyamatban lévő koronavírus-válság véget ér, mindannyian jobb emberek leszünk. A katari Al-Sadd középpályása Katarban van karanténban az unokatestvéreivel.

A 36 éves spanyol labdarúgó a katari Al Sadd SC játékosa - amelynek Xavi a vezetőedzője -, és 2018 óta játszik ebben a csapatban, mióta távozott az Atlético Madridtól. Gabi elismerte, hogy nem tud a családjával többet lenni, mivel szülei és nővére visszatért Spanyolországba, ő viszont Katarban maradt.

"Az igazat megvallva egy kicsi kétségbeesést okoz, hogy nem tudok velük lenni" - mondta Gabi a goal.com-nak. "A szüleim Spanyolországban vannak. Még nem túl öregek, de így is veszélyeztetett emberek. És ott van a nővérem is, aki ápoló."

Az egykori Real-sztár szerint az Atlético csodagyereke rossz klubnál van | Hosszabbítás

A hétvégi madridi rangadón a Real Madrid az Atléco Madridod fogadta. Az 1-0-ás Real győzelmet hozó derbit az Atléti fiatalja, Joao Félix kihagyta, ám volt, aki még így is „megtalálta". Ez a valaki pedig nem volt más, mint a Real Madrid korábbi holland légiósa, Rafael Van der Vaart, aki nemes egyszerűséggel kijelentette, hogy szerinte a fiatal portugál rossz klubot választott annak idején ráadásul nem is a megfelelő edző foglalkozik vele.

A középpályás elismerte, hogy mindent magától értetődőnek tekint, és a jelenlegi világjárvány megmutatta neki, és remélhetőleg másoknak is, hogy át kell értékelniük a dolgokat. 

"Bár kicsit csöpögősnek tűnik, először is megölelném a szeretteimet, a családomat és a barátaimat" - válaszolta Gabi arra a kérdésre, hogy mi lenne az első dolga, amikor a pandémia véget ér. "Időnként, amikor mindent megkapunk, azzal vétkezünk, hogy nem értékeljük eléggé, amink van. Amikor ez a koronavírus véget ér, remélem, jobb emberek leszünk."

Bár Gabi csaknem két évvel ezelőtt távozott az Atlético Madridtól, bevallja, hogy figyelemmel kíséri a csapatot, amelyet 2011 és 2018 között hét szezonban szolgált és képviselt kapitányként. Gabi hozzátette, hogy hisz abban, hogy az Atlético felboríthatja a Bajnokok Ligája erősorrendjét a címvédő Liverpool kiejtésével, amit a múlt hónapban értek el, amikor a nyolcaddöntőben 4-2-es összesítéssel búcsúztatták Jürgen Klopp csapatát. 

"Bár őrültségnek tűnik, az Anfielden nyugodtabbnak tapasztaltam az Atléticót, mint más meccseken. Bíztam az Atletiben, mert az ilyen típusú mérkőzéseken tudom, hogy mindig megmutatják, kik ők. Ma az Atleti bárkit meg tud verni. Megint megmutatták, hogy a labdarúgásban nincs semmi előre megírva."

A modern foci egyik legnagyobb dilemmája feszíti szét az Atlético Madridot | Hosszabbítás

Diego Simeone az örök esélytelenségből gyökerező identitása és futballfilozófiája tökéletesen passzol ahhoz az Atlético Madridhoz, amely mindig is a városi rivális Real árnyékában volt. Az Atléti nyári játékosmozgása azonban arra utalhat Jonathan Wilson, a Guardian szakírója szerint, hogy a klub szeretne továbblépni ezen a szerepen.

A karrierje végének közeledtével Gabi elismerte, hogy a jövőben szeretne visszatérni korábbi egyesületéhez asszisztens edzőként.

"Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem látom magam a jövőben az Atlético edzői stábjában. A szurkolókkal való kapcsolat miatt, azért, mert ismerem a klubot, ismerem a csapatot és a jelenlegi edzőt is."

via goal.com

Hozzászólások